+ Zene

Újra összeáll a Simply Red

simply

Egy születésnapi turné miatt egyesül a zenekar, amely Dánia, Ausztria és Németország mellett az Egyesült Királyságban és Írországban 14 alkalommal lép fel.

Újra összeáll a Simply Red. A jövő évi európai turnéval harmincéves fennállását ünnepli a világhírű popzenekar – írja a BBC.

Szeretnék egy évfordulót, és ez egy kerek szám, jó alkalomnak tűnik

– nyilatkozta Mick Hucknall, a zenekar énekese.

A csapat, amelynek a leghíresebb slágerei közé tartozik a Holding Back the Years és a Money’s Too Tight to Mention című dal, 2010 decemberében már rendezett egy búcsúkoncertet Londonban az O2 Arénában.

Az együttes a következő évben 35 alkalommal fog játszani a Big Love turné keretében, az első koncert október 20-án lesz Dániában, október 27-én Bécsben lépnek fel, Németországban tíz koncertet is adnak. Az Egyesült Királyságban és Írországban 14 fellépés lesz, a turné két londoni show-val zárul az O2 Arénában.

Több veterán zenész – köztük Ian Kirkham szaxofonos, Kenji Suzuki gitáros és Steve Lewinson basszusgitáros – is az újra összeálló zenekar tagja lesz.

Helló mindenki! Boldog vagyok, hogy veletek ünnepelhetjük a zenében eltöltött 30 évet. Reméljük, ugyanúgy fogjátok élvezni a koncerteket, mint mi!

– áll Hucknallnek a zenekar honlapján közzétett, kézzel írt üzenetében.

A Simply Red 1985-ben alakult és több mint 50 millió lemezt adott el fennállása alatt. A banda nevét („egyszerűen vörös”) Hucknall Manchester United iránti rajongása, baloldali politikai elkötelezettsége és hajának színe inspirálta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top