+ Média

Elhunyt Hadas János

hadas

A Magyar Távirati Iroda volt munkatársa pályafutása során számos elismerésben részesült, és fotóalbumai is jelentek meg.

Életének 76. évében kedden elhunyt Hadas János fotóriporter, szerkesztő, az MTI volt munkatársa – tudatta a család az MTI-vel.

Hadas János 1961-ben tett fotószakmunkás vizsgát, 1963-ban elvégezte az újságíró iskolát.

A Magyar Távirati Irodához 1959 januárjában került. Fél évig világosítóként dolgozott, utána fotósipari tanulóként szerződtette a vállalat. A szakmunkásvizsga letétele után a fotóosztályon laboránsként dolgozott, majd 1962-től fotóriporter gyakornokként került a fotó gazdasági rovatba. Egy évvel később a gazdaság-politikai rovat munkatársa lett, 1980-ban a gazdasági rovat vezetőjének helyettese lett. A 1982-től az Illusztrációs és Reklámszerkesztőséget vezette. Az 1990-es évek végén átmenetileg a Fotószerkesztőség munkáját is irányította, nyugdíjasként pedig több évig dolgozott az archívumban.

Számos elismerés mellett 1987-ben, a Bagdadban megrendezett Interpress fotókiállításon bronz érmet nyert és ugyanitt elnyerte a Nemzetközi Sajtófotográfia Mestere címet.

Az MTI Fotó kiadásában 1988-ban Veszprém, 1989-ben Székesfehérvár, 1990-ben pedig Győr városáról készült fotóalbuma jelent meg.

Hadas János temetéséről később intézkednek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top