+ művészet & politika

Nemi szervével fenyegette Erdélyt egy román író

erdély

Nem kellene Románia része legyen ez a velejéig romlott Erdély – jelentette ki Facebook bejegyzésében Liviu Andrei.

Keresés a weben

Nagy port kavart Facebook oldalán posztolt levelével Liviu Andrei, Bukarestben letelepedett író. Nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Erdélyt és az itt élőket – írja a kolozsvaros.ro.

„Nem akarom, hogy ez a mocskos Erdély továbbra is a hazám része legyen! Nem akarom a „șasăcai”-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra… Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia…”

– így az író.

“Hidegen hagy Erdély és az ott élő magyarság történelme, a szabadkőművesek és az ördögi eredetetek. Nem akarlak titeket, irtózom tőletek!…”

A levél többi része nem tűri már a nyomdafestéket. Aki mindemellett kedvet kapott a mocskolódás és szitkozódás további részleteihez, Liviu Andrei cseppet sem finomkodó üzenetét a szerző anyanyelvén itt megtekintheti:

transilvania

 

Liviu Andrei a fentieket még nyáron posztolta közösségi oldalán, a kommentháború a kolozsvaros.ro honlapján azonban azóta is kiolthatatlan. Reakció, magyarázkodás, bocsánatkérés azóta sem olvasható se Andrei Facebook oldalán, se más honlapon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top