+ Film

John Malkovich Lisszabon nemzetközi nagykövete

John Malkovich Lisszabon nemzetközi nagykövete

Lisszabon iránti rajongása elismeréseképpen a portugál főváros érdemrendjével tüntetik ki az amerikai filmrendezőt.

„John Malkovich nemzetközi nagykövete Lisszabon földrajzának, klímájának, építészetének és kulturális sokszínűségének” – állapítja meg a lisszaboni közgyűlés által a hét végén elfogadott határozat.

Lisszabon önkormányzata a portugál főváros érdemrendjével tünteti ki John Malkovich amerikai filmrendezőt és színészt az őt a városhoz fűző szoros kötelékek, Lisszabon iránti rajongása elismeréseképpen.

Pályafutása alatt Malkovich több filmet is forgatott Portugáliában, főleg Lisszabonban, ahol egyébként társtulajdonosa egy felkapott diszkónak és egy luxusétteremnek. Játszott a világ filmrendezőinek doyenje, a 106. életévét december 11-én betöltő Manoel de Oliveira portugál rendező több filmjében is, köztük A kolostor (1995), a Je rentre a la maison (2001), az Utazás Bombaybe (2003) című alkotásokban.
Az amerikai színész alakította a címszereplőt a Raul Ruiz által Portugáliában forgatni kezdett, majd a chilei rendező 2011-es halála után özvegye, Valeria Sarmiento által befejezett Wellington hercegében.

Az osztrák Michael Sturminger tavaly ugyancsak Lisszabonban forgatta Malkovichcsal a The Casanova Variations című, idén bemutatott filmjét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top