+ Jegyzet

Bárcsak értenék a politikához

felháborított

A szerző nagyon boldogtalan, mert az élet annyi boldogsága elérhetetlen számára, pusztán azért, mert hidegen hagyja a politika.

Bárcsak értenék a politikához, mert amikor Feri bácsival találkozom a lépcsőházban, nem kizárólag ő beszélhetne, hanem én is hozzászólhatnék a mondandójához. Mondjuk azt, hogy „Feri bácsi, tisztelettel megjegyezném, hogy én ezt így nem látom. Amit mondani tetszett, az tévedés”. Persze úgyse mondanám, mert Feri bácsi az első mondaton felkapná a vizet és kár lenne egy ilyen jó kapcsolatért: Feri bácsival már évek óta mindig jóízűt beszélgetünk a politikáról.

Bárcsak értenék a politikához, mert akkor hozzá tudnék szólni azoknak az ismerőseimnek a bejegyzéseihez, akiknek egy mondatából meg tudom állapítani, hogy melyik oldalhoz tartoznak. Megkockáztatom: akiknek az első mondatát olvasva tudom, hogy mi lesz a második. Pedig de jó volna velük vitatkozni!

Bárcsak értenék a politikához, mert akkor öntudatosan tudnék reggelente napilapot vásárolni. Előbb-utóbb azt is kitapasztalnám, hogy melyik újságos van az én oldalamon, aztán mindig odajárnék napilapot venni és összekacsintani. Ha rossz napom lenne, akkor pedig direkt máshova mennék, hogy jól belenézzek annak a szemét másik újságárusnak a szemébe. Szégyellje magát az ilyen!

Bárcsak értenék a politikához, mert akkor talán felhívna még néha az a tucatnyi politológus és jogász ismerősöm, akivel egykoron néha ittunk egy sört. Akkor még úgy tűnt, mintha értenék a politikához: ismertem jobbról-balról is embereket, de egyikük sem tudott magával vinni, mert a politikai nézeteimet nem akartam azzal megcsúfítani, hogy egyetlen pártra szűkítsem a világnézeti horizontomat.

Bárcsak értenék a politikához, akkor esténként programom is volna: hattól nyolcig lemennek a híradók, aztán utána meg elemző műsorok is mennek. Sajnos mostanság kénytelen vagyok irodalommal tölteni az estéimet: bevallom őszintén, hogy ideológiai iránymutatás híján össze-vissza olvasok mindenfélét nemzetiségre, műfajra és politikai beállítottságra való tekintet nélkül. Mint a sötét középkorban.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Posta Imre szerint:

    Ha magyar lennél értenéd. Politika = aki it/ti lop. Tudhatnád, hogy nincs itt politika, társadalom meg egyéb zsidó fikció, csak terelt, megvezetett, szabadkőművesek által (ide értve a jezsuitákat és illuminátust, máltaiakat…is) összeesküvés. Jobb és bal oldal? Az meg mi a szösz. Egyik zsidó, másik eb? Egykutya. Nem csoda ha skizoid lesz, aki meg akarja érteni a szándékosan összezagyvált helyzetet. Háború zajlik az emberiség ellen és az emberiségért, csak most megy a szétválogatás. A zsidó-cigány bandát végre a helyére kell tenni! Ha sikerül, akkor béke és nyugalom (ez hosszú táv, de addig még bőven lesz ölészet), ha nem, akkor még atom is pukkanhat, bár a mesterséges vírusokkal már így is direktben készítik elő a katonai rezsimet. Nem kell ezt érteni ahhoz, hogy felfogja egy kicsit is értelmesebb, hogy faji háború zajlik és ezt békésen nem igazán lehet már lerendezni, bár igyekeznek úgy tenni, hogy ne csapjon vissza a rugó. Alapvetően ok lenne elég kiirtani ezt a rohadt bandát, de a világgazdaság összeomlását veszélyeztetnék vele. Az operációt úgy kell végrehajtani, hogy a „beteg” ne pusztuljon bele. Ennyit a „politikáról”. A többi meg színtiszta fostenger, korrupció és pedofil rohadt perverzió.

  2. Somorjaizsi szerint:

    Ki az agórára, László, mert a politika és demokrácia mi vagyunk! VAlójában mihez nem értesz? A sorsodhoz, az utódaid sorsához? Aki fétisizálja a politika szót, az sanda szándékból teszi. Nincs mentséged. A megosztottság itten egy felgerjesztett állapot és nem politika.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top