+ Média

Betiltották a Facebookot

Betiltották a Facebookot Észak-Koreában - Facebook

A Wi-Fi használatát már szeptemberben megtiltották az Észak-Koreában tartózkodó külföldieknek, és a távközlési eszközök birtoklását is hatósági engedélyhez kötötték.

Az észak-koreai hatóságok betiltották a két közösségi portál, a Facebook és a Twitter használatát – írja a Napi.hu az orosz TASZSZ hírügynökség bejelentésére hivatkozva. 

A TASZSZ azon kevés hírügynökségek egyike, amelynek még van saját tudósítója Phenjanban.

A döntés egyébként gyakorlati értelemben csak a fővárosban levő diplomáciai képviseletekre és a nemzetközi humanitárius szervezetekre vonatkozik. Észak-Koreában kevés ember juthat számítógéphez, és azokon már régóta csak a helyi internetbe lehet belépni, amin kormánypropaganda, sikerjelentések, tudományos és kulturális hírek, valamint ételreceptek olvashatók. Természetesen zavarják a külföldi rádiók adásait és korlátozzák a külföldi telefonálást is. Ezeket a döntéseket a nemzetbiztonság érdekeivel magyarázzák.

A Wi-Fi használatát már szeptemberben megtiltották az országban tartózkodó külföldieknek, és a távközlési eszközök birtoklását is hatósági engedélyhez kötötték. Aki nem megszegi a törvényt, annak súlyos – akár 11 ezer dolláros – pénzbírságra és az eszközök elkobzására kell számítania.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top