+ Ajánló

Kitörni az ördögi körből: Jelentkezz önkéntesnek!

Ha szeretnél részt venni programjainkban, akkor lehetőséged van a börtönön belüli gyermekprogramokra jelentkezni vagy a börtönön kívüli családi kapcsolatápolásra.

A Feldmár intézet és a Tévelygőkért Alapítvány, mint fogadó szervezet önkénteseket keres.
Programjaink erejét önkénteseink adják. Elszánt, bátor és lelkes embereket toborzunk, akiknek már van civil vagy hivatásos szervezetben szerzett tapasztalatuk, vállalják, hogy segítenek rendezvényeket szervezni, adminisztrálni, foglalkozásokat tartanak a börtönben a fogvatartottak gyermekeinek, látogatják a családjaikat, felmérik a szükségleteket, adományokat juttatnak el a családokhoz, támogatják a börtönből szabadultakat a társadalmi integráció labirintusában és sok egyéb aktuális teendőben számíthatunk rájuk. A Mirkó Program keretében jelenleg 18 fogvatartottal dolgozunk, akik a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben élnek, és, akiknek mintegy 30 kiskorú gyermekéről van szó, akik halmozottan hátrányos helyzetben élik mindennapjaikat. A velük való foglalkozás sokféle kompetenciát igényel, ezért önkénteseinket tréningeken képezzük és összeállítottunk egy képzési anyagot, amely segít a felkészülésben. A B-Terv programban a volt fogvatartottaknak nyújt segítő kezet a beilleszkedésben a Philadelphia Egyesület. Ebben a projektben, egészségügyi, adminisztrációs, mentorálási, coach, tréner, jogi, szervezési feladatok vannak.

Ha szeretnél részt venni programjainkban, akkor lehetőséged van a börtönön belüli gyermekprogramokra jelentkezni vagy a börtönön kívüli családi kapcsolatápolásra, a B-terv programra, vagy akár mind a háromra, illetve a Feldmár Intézet programjaira. Ha eldöntöd, hogy miben szeretnél részt venni, választhatsz a fix, heti x óra vagy az alkalmi, részidős önkéntes munkalehetőségek közül. Az önkéntes munkához előképzettségre nincs szükséged, de jelentkezésed és motivációs leveled elküldése után részt kell venned egy interjún, majd azt követően, ha kölcsönösen jónak látjuk az együttműködést, részt kell venned a Tévelygőkért Alapítvány önkéntes tréningjén. Ezt követően szerződést kötünk veled és megkezdheted a munkát.

Mi akik ebben dolgozunk – a Tévelygőkért Alapítvány, a Feldmár Intézet, és a Philadelphia Egyesület – valamennyi munkatársa, mindenekelőtt a tapasztalati munkatársaink, de legfőképpen az Önkéntes koordinátor minden segítséget megadunk a felkészüléshez és az eredményes munkához. A tréningeken személyes kapcsolatokat tudsz kialakítani önkéntes társaiddal, ami annál is inkább fontos, mert a családlátogatásokra mindig egyszerre két embernek kell mennie, lehetőleg egyikük tapasztalati munkatárs.

Amennyiben részt szeretnél venni önkéntesként, töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy további információért keresd személyesen önkéntes szervezőnket, Büky Dorkát, az info@tevelygokertalapitvany.hu email címen.

Sok szeretettel várunk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top