+ Film

Batman kiáll a denevérek védelméért – videó

hollywood, Batman kiáll a denevérek védelméért - videó

A film készítői az állatfaj védelme érdekében még a film díszleteit is felajánlották, aminek anyagából biztonságos denevérházakat építenek.

A Detroit Free Press szerint az elkészült denevérvédelmi videóhoz egy rádióriport adta az ötletet, amelyben az amerikai denevérállományt tizedelő gombás fertőzésről, a fehérorr-szindrómáról volt szó.

Ben Affleck mellett, aki a készülő Batman vs. Superman: Az igazság hajnala című filmben Batmant játssza, a film rendezője, Zack Snyder, valamint a filmben szintén szereplő Amy Adams is megjelenik a Denevérek Védelméért Szervezet videójában, amelyet hétfőn töltöttek fel az internetre. A Detroit Free Press szerint a videóban való szereplés Snyder ötlete volt, aki a rádióban hallott egy riportot az amerikai denevérállományt tizedelő gombás fertőzésről, a fehérorr-szindrómáról. „A denevérek kihalása katasztrofális lenne az ökoszisztémánkra” – hívja fel a figyelmet a videóban Affleck.

A filmstáb nemcsak a videóban való megjelenéssel támogatta a szervezet munkáját, hanem felajánlották a film díszleteit is, amelyek anyagából biztonságos denevérházakat építenek.A fehérorr-szindróma a téli álmot alvó denevéreket támadja meg, amelyek szárnyán és orrán fehér foltok jelennek meg. A betegség megzavarja az állatok viselkedését, felébreszti őket és legyengíti a szervezetüket. Mivel a denevérek rovarokkal táplálkoznak, eltűnésük számos – a mezőgazdasági termelésre is kártékony – rovarfaj populációjának ugrásszerű növekedéséhez vezetne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top