+ Színház

Dobay Dezső emlékének ajánlja új bemutatóját az RS9 Színház

dobay dezső

A két felvonásos thrillert a társulat a teátrum október 11-én elhunyt alapítójának és igazgatójának, Dobay Dezsőnek ajánlja.

Október 31-én mutatja be az RS9 Színház Helga ten Torp Végzetes csapda című darabját. A két felvonásos thrillert a társulat a teátrum október 11-én elhunyt alapítójának és igazgatójának, Dobay Dezsőnek ajánlja. A főszerepeket Földes Tamás, Zernovácz Erzsébet és Makray Gábor játszák, az előadást Baku György rendezi.

„A darab Dobay Dezső választása volt, ezért különleges mindannyiunk számára. Személyesen kért fel, hogy rendezzem meg ezt az RS9 színházban eddig látható előadásoktól teljesen különbözőelőadást. A pinceszínház működése kezdetén az alternatív színházak bölcsője volt, ettől vált híressé, jelen előadás viszont egy a hagyományoktól sokban eltérő, kommerszebb krimi-vígjáték. Nem nehéz belátni, hogy manapság számos kőszínházi előadás sokkal inkább tekinthető alternatív jellegűnek. Ha a néző valamelyik népszínházként számon tartott intézménybe jegyet vált egy Shakespeare vagy Moliére klasszikusra, egyáltalán nem lehet biztos benne, hogy nem egy alternatív rendezői parafrázist fog látni. Mi pedig éppen arra készülünk, hogy egy kis stúdiószínpadon egy borzongató-nevettető, populáris komédiát állítsunk színpadra. Szentül hiszem, hogy Dobay Dezső valahonnan figyeli majd a bemutatót, és kíváncsian várja, hogyan fogadja az RS9 Színház közönsége ezt a komédiát.” – meséli a darab rendezője, Baku György.

Az előadásban Zernovácz Erzsébet, Makray Gábor, Facskó Marica és Boronyák Gergely mellett az egyik főszerepet az Operettszínház társulatának tagja: Földes Tamás alakítja, akinek ez lesz a második bemutatója az RS9 Színházban.

Ez a színpad, a pici tér pedig nagyon alkalmas arra, hogy ennek a krimi-komédiának az emberi vonalát pontosabban tudjuk játszani. Nem egyszerűen csak egy komédiát játszunk el, nemcsak nevettetünk vagy félelmet keltünk, hanem emberi sorsokat mutatunk be színpadon.

– nyilatkozta Földes Tamás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top