+ Irodalom

Beszélő Wass Albert-szoborral riogat az egri polgármester

wass albert

Az interaktív alkotás érzékelni fogja, ha valaki másfél méterre megközelíti, és megkéri arra, hogy hallgassa meg egy versét.

Interaktív szoborcsodával akarja gazdagabbá tenni Egert a város fideszes polgármestere: egy saját verseit mondó Wass Albert-szoborral – olvasható a vs.hu-n.

Egy vandálbiztos, érintőképernyős számítógéppel felszerelt szobrot terveznek avatni Egerben. A Wass Albertet ábrázoló alkotás érzékelni fogja, ha valaki másfél méterre megközelíti, és megkéri arra, hogy hallgassa meg egy versét. A művet a számítógépen lehet majd kiválasztani.

A polgármester előterjesztése szerint

a Wass Albert emlékéhez méltó módon kialakított környezet tovább erősítheti a közösségi tér funkciót, a megújuló tér ugyanis versmondó versenyek és megemlékezések szabadtéri helyszínéül is szolgálhat.

A versmondó verseny központi eleme az elképzelésnek: az évenként megrendezett, Wass Albert-verseit felvonultató viadal első három helyezettjének felvételével fog bővülni a a szobor repertoárja. A kezdőkészletet felajánlásokból tervezik megoldani, így ha valakinek van olyan felvétele, amelyen Wass Albertet szaval, bizonyára örömmel fogadja majd az egri önkormányzat.

Az építészeti terven nem látszik pontosan, hogy a szoborban vagy a talapzaton hol lesz a kijelző és a számítógép helye. A többi műszaki paraméter is hiányzik az eger.hu-ról letölthető előterjesztési anyagokból. Egyedül a számítógép fogyasztását becsülték meg, a vezető tervező szerint nagyjából 5 wattra lesz szüksége a beszélő szobornak.

A szobor ügye nagyrészt lezárult. Gábor Emese elkészítette a szobrot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a helyszín és az alkotás megtekintése után elfogadásra és elhelyezésre javasolta a beszélő Wass Albertet.

(Forrás: vs.hu)
A kép egy korábban állított zalaegerszegi szoborról készült

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Horváth Éva szerint:

    Hát ettől lehidalok.A ráforditott pénzt inkább állami gondozott gyerekekre költenék.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top