+ Irodalom

Beszélő Wass Albert-szoborral riogat az egri polgármester

wass albert

Az interaktív alkotás érzékelni fogja, ha valaki másfél méterre megközelíti, és megkéri arra, hogy hallgassa meg egy versét.

Keresés a weben

Interaktív szoborcsodával akarja gazdagabbá tenni Egert a város fideszes polgármestere: egy saját verseit mondó Wass Albert-szoborral – olvasható a vs.hu-n.

Egy vandálbiztos, érintőképernyős számítógéppel felszerelt szobrot terveznek avatni Egerben. A Wass Albertet ábrázoló alkotás érzékelni fogja, ha valaki másfél méterre megközelíti, és megkéri arra, hogy hallgassa meg egy versét. A művet a számítógépen lehet majd kiválasztani.

A polgármester előterjesztése szerint

a Wass Albert emlékéhez méltó módon kialakított környezet tovább erősítheti a közösségi tér funkciót, a megújuló tér ugyanis versmondó versenyek és megemlékezések szabadtéri helyszínéül is szolgálhat.

A versmondó verseny központi eleme az elképzelésnek: az évenként megrendezett, Wass Albert-verseit felvonultató viadal első három helyezettjének felvételével fog bővülni a a szobor repertoárja. A kezdőkészletet felajánlásokból tervezik megoldani, így ha valakinek van olyan felvétele, amelyen Wass Albertet szaval, bizonyára örömmel fogadja majd az egri önkormányzat.

Az építészeti terven nem látszik pontosan, hogy a szoborban vagy a talapzaton hol lesz a kijelző és a számítógép helye. A többi műszaki paraméter is hiányzik az eger.hu-ról letölthető előterjesztési anyagokból. Egyedül a számítógép fogyasztását becsülték meg, a vezető tervező szerint nagyjából 5 wattra lesz szüksége a beszélő szobornak.

A szobor ügye nagyrészt lezárult. Gábor Emese elkészítette a szobrot, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a helyszín és az alkotás megtekintése után elfogadásra és elhelyezésre javasolta a beszélő Wass Albertet.

(Forrás: vs.hu)
A kép egy korábban állított zalaegerszegi szoborról készült

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Horváth Éva szerint:

    Hát ettől lehidalok.A ráforditott pénzt inkább állami gondozott gyerekekre költenék.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top