+ Tudomány

A delfinek kimentek a partra kajáért – videó

delfin

Ez régi szokás lehet delfinéknél, de azért annak, aki látta a Simpson család idevágó epizódját a támadó delfinekről, vagy olvasta a Galaxis útikalauz stopposoknak című remekművet, annak kissé ijesztően hat.

A kutatóikat is meglepte, hogy egy újonnan kategorizált delfinfaj, az ausztráliai púposdelfin a partra merészkedik, ha éhes.

Az ausztrál Southern Cross Egyetem csoportja követett egy csapatnyi delfint a Fitzroy folyó mentén, amikor pancsolást hallottak. Amikor közelebb értek, látták, hogy a delfinek a parton esznek.

Daniele Cagnazzi, a kutatócsoport egyik tagja azt nyilatkozta a Business Insider Australia című lapnak, hogy a delfinek először a parttól pár méterre úsztak, általában így próbálják sarokba szorítani a halakat, mielőtt nagy sebességgel lecsapnak rájuk.

Más tengeri élőlények is hajlamosak ilyesmire. A kardszárnyú delfin és a palackorrú delfin is használja ezt a technikát, bár a biológusok szerint ez a gyakorlat veszélyes,  mivel kint ragadhatnak a parton. Ez régi szokás lehet delfinéknél, de azért annak, aki látta a Simpson család idevágó epizódját a támadó delfinekről, vagy olvasta a Galaxis útikalauz stopposoknak című remekművet, annak kissé ijesztően hat.

delfin

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top