+ Média

Több ezren tüntetnek az internetadó ellen

Nagy rendőri készültség veszi körbe a megmozdulást, a minisztériumi épület főbejáratát bedeszkázták a rendőrök, a bejáratot pedig kettős rendőrsorfal védi.

Nagy rendőri készültség van a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé meghirdetett tüntetésen – számol be az eseményekről a hvg.hu.

A tárca épületének bejáratát bedeszkázták és kettős rendőrsorfal védi. Több ezer ember jelent meg a tiltakozáson.

Fél órával a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik, József nádor téri épülete elé délután 6 órára meghirdetett tüntetés kezdete előtt több százan voltak a téren – jelentette a hvg.hu munkatársa. A tér kétharmada a kezdés előtt tíz perccel megtelt, és folyamatosan érkeznek az emberek. Tíz perccel a tervezett kezdés után már több ezer tüntetőt becsült a lap tudósítója.

Az internetadó elleni tüntetést egy Facebook-csoport szervezte, az internetadóról, amelyet a kormány jövőre akar bevezetni, elsőként a világon…

Nagy rendőri készültség veszi körbe a megmozdulást. A minisztériumi épület főbejáratát bedeszkázták a rendőrök, és kettős rendőrsorfal védi a bejáratot, ez egy tucat rendőrt jelent a bejáratnál.

Gulyás Balázs főszervező beszédet mond

Gulyás Balázs főszervező beszédet mond

A tér egyik sarkán egy színpadot állítottak fel, ott szónokolnak a kormány tervei szerint jövőre bevezetendő, a világon egyedülálló módon az internetezésre kivetendő adó ellen. A rendőrök 5 óra tájban térfigyelő kamerákat szereltek fel. A József nádor tér és a Vörösmarty tér sarkán is a rendőröket szállító buszok vannak, és motoros rendőröket is látott a hvg.hu tudósítója.

Transzparensek is lengenek. Egyiken olyan felirat áll, hogy „Bűnözőknek nem adózunk”, a másikon „Cinikus Orbán”, a harmadikon „Orbán takarodj”.

Bejátszották a fideszes Nyitrai Zsolt 2008-as sajtótájékoztatóját, amelyen az internetadó ellen beszélt. A tömeg füttykoncertbe kezdett.

„Viktor, ma csak az órát állítottuk vissza, nem az évszázadot” – mondta a felszólaló Gulyás Balázs. Erre a „Nem hagyjuk”-at skandálta a tömeg. „Ha ezt, a békés tüntetőket látva sem hátrál meg a kormány, akkor kimondhatjuk, hogy nem a többséget képviseli.”

„Mondjon le, mondjon le” – zúgott a tömeg.

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top