+ Ajánló

Ne menj Londonig! – élő közvetítések a Pesti Vigadóban

opera

A londoni Királyi Operaház idei évadának számos opera- és balettelőadása lesz élőben látható a Pesti Vigadóban olyan sztárokkal, mint Jonas Kaufmann, Anna Netrebko, Natalia Oszipova és a magyar Molnár Levente.

A Pesti Vigadó közvetítései:

A sorozat első, november 26-i vetítésén Donizetti romantikus vígoperája, a Szerelmi bájital tekinthető meg a Royal Opera House produkciójában, amelyben Belcore őrmester szerepét a magyar bariton, Molnár Levente alakítja.

December 16-án az Alice Csodaországban című balettelőadás, majd január 29-én Umberto Giordano operája, az André Chénier kerül műsorra, utóbbi címszerepében Jonas Kaufmann német sztártenorral.

Február 24-én Richard Wagner egy korai mesterműve, A bolygó hollandi előadását közvetítik a Covent Gardenből, március 17-én pedig a klasszikus balett remekműve, a Hattyúk tava kerül műsorra Natalia Oszipova és Matthew Golding szólótáncosok fellépésével.

A Mahagonny városának tündöklése és bukása című opera, Bertolt Brecht és Kurt Weill közös munkájának egyik csúcspontja április 1-jén lesz látható a Vigadóban. Az először 1930-ban Lipcsében bemutatott darab most szerepel először a Royal Opera színpadán.

Május 5-én újra az orosz balerina, Natalia Oszipova áll majd a színpadon, ezúttal a neves brit táncos és koreográfus, Frederick Ashton utolsó egész estés balettja, A rosszul őrzött lány címszerepében.

A nyár beköszöntével, június 10-én Puccini örökzöldjét, a Bohéméletet élvezhetik a Vigadó nézői nem kisebb sztár, mint Anna Netrebko (Mimí) hangjával. Minden idők egyik legnépszerűbb operáját a Royal Opera legelismertebb, John Copley-féle rendezésében most utoljára állítják színpadra.

A közvetítés-sorozat utolsó alkalmán, július 5-én Rossini operája, a Tell Vilmos lesz látható Damiano Michieletto látványos, elgondolkodtató színrevitelében. Az ifjú olasz rendező ezzel debütál a Royal Opera House színpadán.

A londoni operaház a 2010/11-es évadban indította el élő közvetítéssorozatát, először csak Nagy-Britanniában. A 2014/15-ös évad egyes előadásait már a világ 40 országában, több mint 1500 bemutatóhelyen közvetítik. Az előadások előtt és a szünetekben művészinterjúkat, kulisszák mögötti felvételeket is láthatnak a nézők.

A budapesti vetítések egységesen 20.15-kor kezdődnek, a jegyek bérletes konstrukcióban is megvásárolhatók.

Cikkünk egy MTI-hír szerkesztett változata.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top