+ Média

A Fidesz felszólította a kormányt az internetadó visszavonására

internetadó

Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől.

Az internetadó tervének visszavonására szólított fel a Fidesz 2008-ban. A következő cikk jelent meg a fidesz.hu oldalon 2008.04.26-án:

„A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését. Erről Nyitrai Zsolt a párt információs és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy
a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik. A Fidesz támogatja a magyar kultúrát, viszont ez a támogatás nem történhet egy másik kultúra, nevezetesen az internet megsarcolásával.
Nyitrai szerint a Hiller István miniszter által az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat Európában „teljesen egyedülálló és szokatlan módon” bevezetné az internetadót.
Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől
– hangsúlyozta.
A képviselő szerint a kormánypártok elképzelése azért is aggályos, mert ellentmond annak, hogy az európai Unió és az öt magyar parlamenti párt közös nyilatkozata is az e-befogadás évévé nyilvánította 2008-at.Nyitrai Zsolt emlékeztetett rá, hogy több civil szervezet és szakmai fórum – így az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetsége – is tiltakozott az internetadó bevezetése ellen.
Felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza ezt az elképzelését, az internet adó bevezetésének gondolatát – mondta Nyitrai Zsolt, aki hozzátette: a Fidesz elkészítette módosító javaslatait, amelyben egyrészt az „internetadó” eltörlését javasolja, másrészt a mobil telefonokkal kapcsolatban kezdeményezik, hogy a WAP és a MMS is kerüljön ki a járulékfizetés alá tartozó tevékenységek köréből.”
7 hozzászólás

7 Comments

  1. Aegean szerint:

    …szóval hazudnak reggel,délben,este,éjjel…folyamatosan.

  2. julius szerint:

    Amit nem szabad a kis ökörnek azt szabad a fidesz jupiternek. Közeledik azˇelkórhadt régi világˇ. Ezt mondta OV Antal Józsefnek 1991 körül a Parlamenti ülésen. Hát ők hozzák el azt amire figyelmeztette az akkori miniszterelnököt.

  3. hzerge szerint:

    azaz felszólította sajátmagát…nem skizo ez már egy kicsit???

    • liza szerint:

      HZERGE, nezd meg, hogy mikori cikkbol ideznek… 2008. 04. 26-i cikk, amikot a draga kormanypartunk meg ‘csak’ ellenzek volt… tehat anno ez volt a fidesz velemenye, most meg pont ok akarjak bevezetni..

  4. oskar szerint:

    Ez még csak egy tervezet és a Fidesz többség leszavazhatja a parlamentben.

    Remélem meg is teszi, mert ha nem, akkor 2018 mínusz 4 szavazat.

  5. Hanta Pál szerint:

    Szóljatok a Vikinek,megint nem vette be a gyógyszereit,oszt még botrányt okoz nemzetközileg.

  6. garas szerint:

    Ennek a hírnek is több olvasata van:
    1. Ellenzékben a Fidesz a) mindent leszavazott, amit a kormány be akart vezetni, b) még világosan látták egy törvény következményeit, c) felismerték az előzetes egyeztetés fontosságát.
    2. Kormányon a Fidesz a) mindazt – sőt sokkal többet – bevezeti, ami ellen ellenzékben tiltakozott, sőt országos ellenállást szervezett, b) vagy képtelen felmérni egy ilyen beavatkozás hosszú távú következményeit, vagy a rövid távú cél – a pénzügyi túlélés – érdekében sz@rik rá, c) elfelejtette a szakmai egyeztetés fontosságát illetve szintén sz@rik rá.
    3. A saját maguk, illetve személyesen Orbán Viktor által deklarált célokkal is szembemennek az intézkedéseik, azaz sz@rnak arra, mit ígértek néhány héttel korábban, tehát A VÁLASZTÁSOK ELŐTT az országnak.
    5. Konklúzió: hazudnak éjjel nappal.
    A Gyurcsány kormány ebbe bukott bele – az Orbán kormánynak ebből van a kétharmada.
    Birkaország.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top