+ Ajánló

Zalán Tibor szódával

zalán

Egy ember megváltoztatta Zalán Tibor világát. Az elmúlt hatvan napban tizennégy verset írt hozzá a költő!

  • zalán
  • zalán
  • zalán
  • zalán
  • zalán
  • zalán

Azt, hogy művein keresztül rendkívüli világba kalauzolja el olvasóit, már eddig is tudhattuk Zalán Tibor író-költőről, de az, hogy két hónapja egy egészen apró kis emberke ejtette rabul a szívét, csak most derült ki róla a Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség által szervezett Versek szódával című sorozat legutóbbi estjén, melyet teltház előtt tartottak meg a Nemzeti Színházban Kaszás Attila-termében.

Szóval ez a kis emberke, aki egészen megváltoztatta Zalán Tibor világát, nem más, mint az első unokája, akit imád és dédelget. Ennek legjobb tanúbizonysága, hogy az elmúlt hatvan napban már 14 verset írt hozzá.

zalán

Telt ház és pótszékek a Kaszás Attila Teremben

Az est folyamán az is kiderült, hogy Zalán Tibor szódával sem „hígabb”, vagy kevésbé „érdekesebb”, mint anélkül. Kézírásából például a grafológus megállapította, pályája továbbra is felívelőben van, rajongóinak, olvasóinak nem kell attól tartani, hogy az idén hatvanadik születésnapját ünneplő szerző leteszi a lantot. Barátja és szerzőtársa, Huzella Péter is feltárta Zalán Tibor titkait, olyan dolgokat árult el róla, minthogy imád horgászni. Ez például kevésbé derül ki a műveiből, nem úgy, mint a bor, illetve a nők iránti szenvedélyes érdeklődése. Ezt egyébként Tarján Tamás irodalomtörténész szintén megerősítette, miközben rendhagyó módon kivesézte az Asszonyom, ma hullócsillagos az ég című Zalán Tibor-költeményt. S mivel rendhagyó irodalmi estről beszélünk, Tarján Tamás azt sem titkolta el, hogy szerinte nem a már említett vers Zalán Tibor legjobb műve. A mester erre frappáns riposzttal állt elő: miszerint ha nem ez a legjobb, akkor ez azt jelenti, van sokkal jobb szerzeménye is, melyet ő dicséretként értékelt. Nem kétséges egyébként, hogy Tarján Tamás szintén annak szánta a csipkelődő megjegyzést.

zalán

A Kossuth-díjas Huzella Péter

S miután az est szervezői tovább töltötték a közönség elé helyezett elképzelt fröccsös-poharat, az szintén kiderült, hogy Zalán Tibor imádja két lányát és feleségét, erőt merít a két macskája melegségéből, szereti Amerikát, hidegen és melegen is megeszi a bablevest, irigyli a gitáros énekeseket, akikre világ életükben ragadtak a csajok, s bár színházban dolgozik, nem szeret reflektorfényben lenni.

Ilyen tehát Zalán Tibor szódával, s aki eddig esetleg csak felületesen ismerte az ő világát, szinte biztosan mélyebben beleás majd az életművébe, hiszen a mostani est alkalmasnak bizonyult az emberi oldal megvillantása mellett az érdeklődés felkeltésére is. S mivel a Versek szódával sorozatban az idén már dalszövegírók is bemutatkoznak, a következő alkalommal Beck Zoltánt, a 30Y nevű zenekar frontemberét ismerhetik meg az érdeklődők november 19-én.

Döme Barbara

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top