+ művészet & politika

Van valami az EU-parlamentben, amiről senki se tud

A brüsszeli Európai Parlament egyik termében csütörtökön délelőtt felállították egy keresztet. A hírről azonban szinte senki nem tudósított. Miért?

A Kulturális Kreatív Blog nevű weboldal írt a brüsszeli Európai Parlament egyik termében felállított keresztről. A blog egy baráttól kapott emailben értesült hírről, más portálon azonban szó sem volt hasonló eseményről.

Néhány perce egy barátunktól kapott e-mailben egy “furcsa” hírt olvashattunk fényképekkel kísérve… (köszönet érte!) Gyorsan megpróbáltuk leellenőrizni hogy esetleg nem egy “hoax” azaz álhírről van-e szó, úgyhogy elővettük a Guglit. És a hír bizony igaznak tűnik… Ritkán talalkozunk olyan eseménnyel amelyről jóformán senki, semmit sem tudósít. Ebben az esetben csak egy szinte teljesen ismeretlen kis külföldi internetes portál említette meg a hírt… A gond csak az hogy a sztori az Európai Parlamentben történt. Pont 6 napja…

kereszt eu

Fotó: kulturaliskreativblog.com

A brüsszeli Európai Parlament egyik termében csütörtökön délelőtt felállították egy keresztet. 
Othmar Karas, osztrák EP-képviselő és egykori az Európai Parlament egykori alelnöke kijelentette, hogy:

ez a kereszt legyen a béke, a megbékélés és a tolerancia szimbóluma a vallásokon és a nemzetközi határokon túlmutatva

A kereszt, amely ettől kezdve az EU-parlamentben marad, egy kisebbített mása annak az öt méter magas keresztnek, amely 2006 óta az ausztriai Feuerkogel hegy csúcsán áll, benne azonos egyforma méretű fémkockákkal amelyek az 
EU minden országából származnak.  A keresztet COMECE képviseletében Theodorus Hoogenboom püspök avatta fel. A kereszt alapkövébe helyeztek egy darabot a bécsi Stephansdom, a brüsszeli Atómium, olasz carrarai márvány darabot és egy beton darabot az egykori berlini falból is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top