+ Film

A Toldi elutasítása miatt hagyta ott posztját a producer

Pálfi György

Misckolczi Péter, aki Pálfi 2009-es, Nem vagyok a barátod című kis költségvetésű filmjében producerként működött közre, a Toldi leszavazását követően felállt a bizottságból kijelentve, hogy annak további munkájában nem kíván részt venni.

Múlt héten a Librariuson is írtunk arról, hogy a Filmalap véglegesen elutasította Pálfi György Told-filmjének terveit. A vs.hu-n ma megjelent cikk szerint a helyzet további konfliktust szült, Miskolczi Péter producer a szavazást követően kilépett a döntőbizottságból.

A 2,5 milliárd forintra becsült költségvetésű Toldi támogatásának kérdése már korábban is megosztotta Filmalap döntőbizottságának tagjait. A májusban tartott szavazás alkalmával még 4:1-es többséggel támogatta volna Pálfi filmjét elkészültét, Andy Vajna egyedüli elutasító voksával. A vs.hu információi szerint a nem régiben újra megrendezett szavazás 3:2-es eredménye Vajna véleményének nyomását tükrözi. Misckolczi Péter, aki Pálfi 2009-es, Nem vagyok a barátod című kis költségvetésű filmjében producerként működött közre, a Toldi leszavazását követően felállt a bizottságból kijelentve, hogy annak további munkájában nem kíván részt venni. Divinyi Réka nem kizárólag a Told-ügy miatt, de hasonlóképp ott hagyja a Filmalapot.

A Filmalap a múltban többször is támogatást ítélt a filmnek, tavaly 900 millió forintot szavaztak meg a gyártására, de Andy Vajnának állítólag már akkor is aggályai voltak a Toldival kapcsolatban. Leginkább abban nem bízott, hogy a művészfilmesként számon tartott Pálfi képes lesz akciójeleneteket rendezni. Egyelőre azonban sem Divinyi Réka, sem Miskolczi Péter, sem a Filmalap nem akart nyilatkozni a két szakember távozásának körülményeiről.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Bátyi Zoltán szerint:

    A 2,5 millió nem túl kevés a Toldira? Gyanítom, milliárdról lehet szó.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top