+ Irodalom

Egy napra visszakapjuk Szerelempestet

Ajánlunk egy jó programot október 23-ra

Kortárs szerelemversek, avagy bolyongások a lét határain innen és túl – egy gitár, egy hegedű és egy körtemuzsika társaságában.

Tudunk egy jó programot október 23-ra: az Amargant Színházi Műhely csütörtökön este 7-kor a MÜSZI-ben mutatja be Szerelempest című produkcióját. A verskoncertes esten a korábbi Völgyvándor című előadás egy napra ismét Szerelempest néven fut – az előadás első, nagy sikerű felolvasószínházi változatára emlékezvén.Az író: Weiner Sennyey Tibor, színészek: Ilyés Lénárd és Móga Piroska. A zenész, Lukács Ádám Dávid valamint a festő, Szabó Kristóf közreműködésével.

Kortárs szerelemversek, avagy bolyongások a lét határain innen és túl – egy gitár, egy hegedű és egy körtemuzsika társaságában. Az előadás a harmincas éveit taposó író és neonomád utazó, Weiner Sennyey Tibor lírájába enged bepillantást. Megtudhatjuk belőle, milyen illatot érezhetett a költő, amint ifjúkorában lábaival elengedte kétkerekű biciklijének mind a két pedálját; jókedvre derülhetünk egy finomra hangolt Ady-parafrázis kapcsán; és az is kiderül, mi történt, midőn a költő Jáván a táncosnővel találkozott.

 

Mindent el kell kezdeni elölről, és mindent újra végig kell élni.
Meg kell tanulni a reggelt és az éjt ismét csak nézni, nézni.
Úton lenni, menni, hogyha úgy kell, érkezzünk el Sehovába,
Ráülni a Senkikirály szellővasú trónusára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top