+ Képzőművészet

Ehhez képest a Twin Peaks Kismiska

inda galéria

A társadalom három közösségi funkcióját ábrázolja egy álló képben; a katonaságét, a cirkuszét és az étteremét.

Emberek állnak fekete-fehér kockásban. Meg ülnek is. Késdobálás, asztalvágás. Az installáció címe Elütni az időt IV. (Killing Time IV.).

Először két éve állították fel Saint Louis-ban, a Kemper Művészeti Múzeumban. Ezt követően New Yorkban, a Volta Show-n láthatta újra a közönség. Idén pedig Kicsiny Balázs 1998 óta készült műveit bemutató kiállításon szerepelt a finnországi Turku Aboa Vetus & Ars Nova Múzeumában. Magyarországon első alkalommal az Inda Galéria Projekt Room kiállítótermében látható.

Ma, azaz október 19-én az Inda Galéria tárlatvezetésre várja az érdeklődőket 16 órára. A Kortárs Galériák Hétvégéje keretében.

A Killing Time IV című térberendezés a társadalom három közösségi funkcióját ábrázolja egy álló képben; a katonaságét, a cirkuszét és az étteremét. Mindháromban az embereket szolgálják vagy elpusztítják, szórakoztatják vagy nevetségessé teszik, táplálják vagy fogyasztóvá tárgyiasítják. A térberendezés négy figurája a Szakácsot, a Pincérlányt és a Gyászoló házaspárt jeleníti meg. Ők négyen alkotják a zárt közösséget, amely folyamatos interakcióban áll egymással, mindenki mindenkit figyel katonai sisakra szerelt kamerák által. A percepció kannibalizmusa felfüggeszti az időt és mozdulatlanságba merevíti az eseményt, melyet „valós időben” közvetít a biztonsági kamera. A Killing Time IV provokatív kettőséget ábrázol, amely a mozdulatlanság és a mozgás, a megélt tapasztalat és a média által közvetített élmény között feszül.

-olvasható a Galéria honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top