+ Zene

Hat év után újra Budapesten koncertezik Kylie Minogue!

Kylie Minogue

A Sportarénában lép fel ma este az ausztrál énekesnő.

Az ausztrál sztár koncertsorozata szeptemberben indult Liverpoolban és 16 országban összesen 31 show-t foglal magában, köztük a budapesti koncertet.

Kylie Minogue turnéja új albumát, a Kiss Me Once című anyagot mutatja be, amely tavasszal jelenik meg világszerte. Az énekesnő négy év után jelentkezett stúdióalbummal, és az új lemezen producerként is dolgozott Sia Kate Isobelle Furler oldalán. Az albumon közreműködött Pharrell Williams, Ariel Rechtshaid és Greg Kurstin is.

Budapesten már pénteken megkezdődik a színpad építése, amiben 95 magyar is részt vesz. Három kosaras darura és öt targoncára van szükség az építés, illetve a bontás során, csak a színpad fölé mintegy 45 tonnányi felszerelést függesztenek fel – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel. A felszerelést húsz kamion, hét busz és négy teherautó szállítja a turnén.

Kylie Minogue várhatóan 20 óra 30 perckor lép a Sportaréna színpadára kétórás showjával, amelyben ködgépet, lézereffektet, stroboszkópot és konfettiágyút is használnak. A hatfős kísérőzenekar mellett három vokalista és 16 táncos működik közre a koncerten.

A Grammy-díjas, és a Brit Awards-ot is elnyert popénekesnő, dalszerző, színésznő 1968-ban született az ausztráliai Melbourne-ben.

A nyolcvanas években tinédzserként egy ausztrál szappanoperában, a Szomszédokban láthatta a közönség. Popkarrierje 1987-ben indult, akkor tört be a brit és az amerikai slágerlisták élvonalába Locomotion és I Should Be So Lucky című dalával. Csaknem ötven dala járta meg a brit toplistát, és közben divatikon, tervező, vállalkozó és jótékonysági nagykövet is lett. Legnagyobb slágerei: Hand On Your Heart (1989), Tears on My Pillow, Better the Devil You Know (1990), a Spinning Around (2000), a Can’t Get You Out of My Head (2001), Slow (2003). Eddigi pályafutása során több mint 70 millió albuma kelt el világszerte.

Saját stílusát a kilencvenes évekre alakította ki, 2005-ben mellrák miatt megoperálták, nem sokkal később a betegséget legyőzve visszatért a színpadra.

Budapesten hat évvel ezelőtt, 2008 májusában – szintén a Sportarénában – adott emlékezetes koncertet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top