+ Zene

Kérsz egy délutáni csókot?

Kérsz egy délutáni csókot? - Budapest

Mindjárt érkezik a Budapest Bár új lemeze. A produkció több tízezer eladott lemezen, mintegy száz színházi előadáson, országos és külföldi koncertturnékon van túl, ebben az évben ez lesz a második lemezmegjelenés.

Alig fél évvel legutóbbi lemeze, a Húszezer éjszakás kaland után ismét stúdióalbummal jelentkezik a Budapest Bár. A népszerű produkció új anyaga, a Délutáni csókok október 29-én jelenik meg, és országos turnén mutatják be.

„Előre terveztük, hogy két albumunk fog idén megjelenni, Az volt a koncepció, hogy a tavaszi dinamikus albumot ősszel egy melankolikusabb, érzékenyebb dalokat tartalmazó CD kövesse. Mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli” – idézte a zenekar menedzsmentjének közleménye Farkas Róbertet, a Budapest Bár vezetőjét. A lemezen szerepelnek sok-sok évtizeddel ezelőtti slágerek: többek között Ferrari Violettatól , Kalmár Páltól, Ajtay Andortól, valamint hallható lesz Kovács Kati Az eső és én című dala és a Kex zenekartól a Pirosmadár is új feldolgozásban. Valamint jönnek külföldi slágerek is, így Tom Waitstől a Dead and Lovelyt, Nick Cave-től a Where the Wild Roses Grow-t, a Simon & Garfunkeltől a The Sound of Silence-t, Michael Jackson Billie Jeanjét, Harry Nilsson Everybody’s Talkinját. A címadó dal, a Délutáni csókok a Budapest Bár egyik énekese, Kollár-Klemencz László szerzeménye.

A Délutáni csókok című lemezen a Budapest Bár megszokott tizenegy énekese mellé három vendég is érkezik: Tania Saedi bécsi díva, akit a közönség már több koncerten láthatott az együttessel, a fiatal énekes-zongorista Iván Szandra, valamint a cigányzene ikonja, Bangó Margit. Utóbbi, a Kossuth-díjas előadóművész az idei Zsidó Nyári Fesztiválon lépett fel a Budapest Bárral. A zenekarvezető elárulta:

Iván Szandra a Hulló falevél című dal előadója a lemezen. A perzsa származású osztrák Tania Saedit Londonban a Zenei Olimpián fedeztünk fel 2012-ben, és azóta barátság alakult ki közöttünk, ő a Billie Jeant énekli. Az album egyik különlegessége Bangó Margit és Mező Misi duettje, kettejük hangja nagyon passzol egymáshoz az Én a bánatot csak mindig kifogom című dalban.

A zenekar október végétől 2015 januárjáig Budapesten és vidéki városokban turnén mutatja be idei két albumát. A fővárosban a Délutáni csókok megjelenésének napján, a MOM Kulturális Központban hallgathatja először élőben az új dalokat a közönség. Két nappal később a debreceni Kölcsey Központban, novemberben Kaposváron, Székesfehérvárott, decemberben a fővárosi Művészetek Palotájában, Miskolcon, Győrött, januárban Pécsett, Veszprémben és Budapesten a Vígszínházban is lesz fellépés.

Az elmúlt hét évben a hazai zenei élet egyik legsikeresebb és legnépszerűbb formációjává vált Budapest Bár 2007 nyarán egy VIII. kerületi bérház 3. emeleti lakásában alakult, a korábban a Kistehén Tánczenekarból és a Romano Dromból ismert Farkas Róbert hegedűs kezdeményezésére. A zenész magyar alternatív zenekarok énekeseit hívta el, akiket arra kért, hogy a század első évtizedeiben kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben elhangzott slágereket énekeljék el cigányzenészekből álló zenekara kíséretével – ez volt benne a „csavar”, amely egyedülállóvá tette a műsort. A produkció több tízezer eladott lemezen, mintegy száz színházi előadáson, országos és külföldi koncertturnékon van túl.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top