+ Média

Folytathatja a sugárzást a Tilos Rádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága szerint a Tilos Rádió tovább sugározhat.

Hiányos pályázata ellenére sugározhat a Tilos Rádió, amelynek ma honlapján megjelent, hallgatóihoz címzett levelét a Librarius is közölte.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatóságának sajtóközleménye szerint „a Tilos Rádió az általa kérelmezett ideiglenes frekvenciahasználatra vonatkozó szerződés birtokában – amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsával megkötöttek – a rádió zökkenőmentesen folytathatja tevékenységét az eddig is használt, Budapest 90,3 MHz frekvencián. Ez biztosítja, hogy a rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait.

Az NMHH a pályázat hiányosságaira, illetve azok pótlására is kitér:

A most eredménytelenül lezárt pályázattal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a pályázó valóban alakilag több ponton hiányos vagy hibás pályázati anyagot adott le a hatóságnak, így – egy korábbi bírósági döntés értelmében – a Médiatanácsnak nem volt módja érvényes pályázatként elbírálni a pályázó dokumentációját.

A hatóság minden pályázó esetében egyaránt az adott pályázati felhívásban, illetve a médiatörvényben szereplő előírások mentén bírálja el a beadandó dokumentációra vonatkozó alaki és tartalmi követelményeket az egyenlő bánásmód és a jogállamiság elvét követve.

Amennyiben a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására kiírt pályázat eredménytelen lesz, a pályázat az esetleges bíróság jogorvoslat zárultával vagy a jogorvoslati határidő elteltével újra kiírható lesz, amelyen természetesen a Tilos Rádió is indulhat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top