+ Zene

Elhunyt Tim Hauser

Elhunyt Tim Hauser

A többszörösen Grammy-díjas Manhattan Transfer zenekar legendás alapítóját 72 éves korában, New Yorkban érte a halál.

A hirado.hu értesülései szerint elhunyt Tim Hauser, a világhírű amerikai énekegyüttes, a Manhattan Transfer alapítója. A Grammy-díjas csapat 72 éves tagjának halálát szívbénulás okozta csütörtökön New Yorkban.

A Manhattan Transfer az 1970-es évek elejétől készített lemezeket, és számos nagy slágere volt, köztük az Operator vagy a The Boy from New York City. A csapat többször részesült Grammy-díjban pop és dzsessz kategóriában, a kritika által legkedvezőbben fogadott album, az 1985-ben kiadott Vocalese 12 Grammy-jelölést kapott. Az énekegyüttesben Tim Hauser mellett 1978 óta Alan Paul, Janis Siegel, valamint Laurel Masse szerepelt. Hauser három társa közleményt adott ki a tragédia hallatán:

Tim volt a látnok a Manhattan Transfer mögött. Felfoghatatlan, hogy nincs többé velünk.
Hauser 1969-ben alakította meg a Manhattan Transfert Erin Dickinsszel, Marty Nelsonnal, Gene Pistillivel és Pat Rosalival. Ez a felállás 1973-ig élt, aztán Tim Hauser taxisofőrként dolgozott New Yorkban, munkája során akadt az új tagokra. A Manhatten Transfer halála után is folytatja a turnézást, a következő koncert jövő csütörtökön lesz a New Hampshire-i Manchesterben.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top