+ Film

Az év legrövidebb napja a Rövidfilm Világnapja

Az év legrövidebb napja a rövidfilm világnapja

A francia rövidfilmek dialóg nélküliek vagy angol feliratosak lesznek, köztük elismert francia rendezők (Godard, Klapisch, Pialat) munkáin túl ifjúsági, animációs és dokumentumfilmek is.

A Daazo.com és a Budapesti Francia Intézet 2014. decemberében Magyarországra hozza a Rövidfilm Világnapját az év legrövidebb napjához kapcsolódóan, december 19-21 között.

December 21. a Rövidfilm Világnapja számos országban, amelyek csatlakoztak a 2011-ben elindított francia kezdeményezéshez. A szervezők célja a rövidfilm műfajának a népszerűsítése a közösségi terekben tartott vetítésekkel. Bármilyen helyszín vagy platform csatlakozhat az eseményhez, ahol vetítési felületet lehet létrehozni, így a legkülönbözőbb helyszínek válhatnak mozivá: például bárok, könyvesboltok, orvosi rendelők, éttermek, iskolák, könyvtárak, mozik, televíziós csatornák, internetes oldalak is.

A vetíthető magyar és francia rövidfilmeket a szervezők biztosítják. A francia rövidfilmek dialóg nélküliek vagy angol feliratosak lesznek, a filmek között lesznek elismert francia rendezők (Godard, Klapisch, Pialat) rövidfilmjein túl ifjúsági, animációs és dokumentumfilmes műfajok is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top