+ Színház

A legjobb terapeuta a telefondoktor

A legjobb terapeuta a telefondoktor

Egy nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani élete aprónak tűnő kellemetlenségeit, egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a helyrehozhatatlant – odabenn.

Az idei Vidor Fesztiválon A legjobb terapeutának járó elismerésben részesült Göttinger Pál, aki a Telefondoktor című egyszemélyes bohózat keddi előadása előtt vehette át a díjat a Thália színpadán.

A darabban Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani élete aprónak tűnő kellemetlenségeit, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant – odabenn. A tizenharmadik alkalommal megrendezett nyíregyházi színházi találkozón a Pulcinella-díjat, amely idén A legjobb terapeutának járó üvegbohóc elismerés, Göttinger Pálnak ítélte oda a Makk Károly vezette zsűri.

A legjobb terapeuta a telefondoktor

A Gáspár Anna által vezetett Manna Produkció történetében a Telefondoktor a harmadik előadás, ami díjat nyert a Vidor Fesztiválon. A Független Thália Projekt keretében a Telefondoktor az idei évadban továbbra is látható a Thália Színházban. A Vidor Fesztiválon elnyert elismerést a díjazott Göttinger Pál az évad első előadása előtt, kedden este vette át a Thália Színház Arizona Stúdiójában. A díjat Makk Károly, a nyíregyházi fesztivál idei zsűrijének elnöke adta át, aki örömtelinek nevezte, hogy a független alkotók keze alól ismét egy kitűnő előadás került ki. Figyelemreméltó továbbá szerinte, ahogyan Göttinger Pál egy órán át képes egyedül szórakoztatni a közönséget a Telefondoktor című előadásban. Göttinger Pál köszönő beszédében kiemelte: különösen megtisztelő számára, hogy ezt a teljesítményét díjazta a zsűri, hiszen ő színészként ritkán áll színpadra.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top