+ Tudomány

Feltalálták a láthatatlan esernyőt!

Feltalálták a láthatatlan esernyőt

Szakad az eső, de kellemetlen a nagyi otthonról hozott kockás esernyője? Mutatjuk a megoldást, Harry Potter köpönyege után szabadon.

Szakad az eső, de frusztrál a nagyi otthonról hozott kockás esernyője? Unod már a klasszik pöttyös designt? Egy új találmánynak köszönhetően az esős napok többé már sosem lesznek ugyanazok. 

Mutatjuk a láthatatlan esernyőt - nem csak esős napokra - esernyő

Képforrás: motherboard.vice.com

Való igaz, lassan már igazán ráillik az ódivatú jelző esernyődesignunkra. Mintáktól és méretektől eltekintve nem beszélhetünk igazán forradalmi innovációról az esős napok divatjában – körülbelül időszámításunk előtt 320 óta, mint azt a fenti freskó is tanúsítja. Nem szabad megfeledkeznünk persze az alábbi csodáról sem, ami bár kisebb ízlésficammal, de legalább megpróbálta kezeinket szabaddá tenni esős időkben is:

Feltalálták a láthatatlan esernyőt

Képforrás: motherboard.vice.com

Most egy csapat kreatív lélek megelégelte az elavult technológiát és előállt egy merész újdonsággal: a láthatatlan esernyővel. Az alapötlet egyébként elég szimpla: a kezünkben hordozható tárgy tetejére egy olyan szórófejet illesztettek, amely levegőt „spriccel”, így „lepattintva” cseppeket, megakadályozva, hogy az esőcseppek a fejünkre-vállunkra hullhassanak. Az elképesztően furfangos ötlet atyjai arra is felhívták a figyelmet, micsoda megkönnyebbülést jelentene mindez egy esős napon, mondjuk egy New York népsűrűségű város gyalogos közlekedésében. Nem is beszélve a szemkiszúrás esélyének drasztikus csökkentéséről.

Feltalálták a láthatatlan esernyőt - esernyő

Bennünk most már csak az a kérdés merül fel, hogy mi lesz a mellettünk állóval? Nekik dupla adag jár a zuhéból? Már persze, ha a találmány nem képes levegővé transzformálni az esőcseppeket. Illetve, egy a maihoz hasonló napon vajon mekkora léghajtásra lenne szükség, hogy megúszhassuk a dolgot? Pláne, mivel az aksi csak 15 percig húzza.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top