+ Színház

A világhírű Mojszejev társulat Magyarországon

mojszejev

Öt magyar városban lép fel a világhírű és stílusteremtő Mojszejev Balett és azt is megmutatjuk, milyen egy nap a társulat életében.

A világhírű Mojszejev Balett adventi turnéjának előadásait idén decemberben Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben láthatja a magyar közönség – írja az MTI. Az alapító Igor Mojszejev nevét viselő társulat Magyarországon 1946 óta tizenhárom alkalommal lépett fel, legutóbb 2012-ben. Idén december 7-én Miskolcon, 9-én Szegeden, 10-én Szombathelyen, 11-én Veszprémben, valamint két alkalommal, 6-án és 8-án Budapesten az Erkel Színházban látható a társulat.

A néhai Igor Mojszejev balettmestert a róla elnevezett stílus tette ismertté, amelyet a különböző népek táncai és a hagyományos balettelemek ötvözésével alakított ki. A húszas-harmincas években gyalog és lóháton bejárta az országot, ismerkedett a különböző népek táncaival, gyűjtötte az élményeket és motívumokat. Mojszejev sokat küzdött a szakértőkkel és táncosaival egyaránt, amíg kialakította és elfogadtatta saját stílusát: táncprodukcióiban a cselekményesség erőteljes kifejezését, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését. A Szovjetunió népeinek tánca című első műsoruk azonnal ismertté tette a társulatot, később a cselekményes balettek, az eltáncolt életképek jellemezték darabjaikat.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy nap a Mojszejev-társulat életében, itt egy videó róla:

http://youtu.be/ydz0ecYmLSw

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top