+ Zene

Tényleg senki nem akarja megnézni a U2 új klipjét?

u2

A U2-gyűlölet a tetőfokára hágott: lassan ott tartunk, hogy elvi kérdés lesz az, hogy valaki belenéz-e a zenekar legújabb klipjébe.

Bő egy hónappal ezelőtt jelent meg a U2 legújabb nagylemeze meglehetősen rendhagyó módon (előzetes beharangozás nélkül jelent meg ésminden iTunes-felhasználó ingyen jutott hozzá), az akcióról itt írtunk.

Már akkor is érezhető volt, hogy a lelkesedés nem osztatlan: a következő napokban az internet tele volt elégedetlenkedőkkel, akik Bono zenekarát szerették volna saját eszközükről letörölni és akik az akció hitelességét kérdőjelezték meg, mondván: ez nem egy ajándék, ahogyan a zenekar értelmezi, hanem egy tukmálás.

Most megjelent a zenekar legújabb videóklipje, amelyik a The Miracle (Of Joey Ramone) című dalhoz készült és a klipre adott reakciók alapján tényleg úgy tűnik, hogy a U2 egyre inkább kihúzza a gyufát a zenerajongóknál. „Ez tuti a legrosszabb lemezük.” „Előbb nyomom ki a szemem, minthogy ezt meghallgassam.” „Ezt a fost!” – ilyeneket írogatnak. Tény, hogy nem robbantotta fel az új klip a netet és az is egyre egyértelműbb, hogy a U2-gyűlölet mostanság tetőfokára hágott. Ám azt el kell ismerni: a kampány működött, Kanye West óta nem beszéltek ennyit egy nagylemezről, mint most.

A korai U2 szerelmeseinek hirtelen ezt tudjuk ajánlani, az új klip pedig itt:

http://youtu.be/razijc-y-8I

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top