+ Színház

Újraegyesül a két Korea?

A Katona József Színházban látható előadás nem a politikáról szól, nem Koreáról és nem is Magyarországról.

Joël Pommerat A két Korea újraegyesítése című darabjának magyarországi ősbemutatóját – a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös bemutatót – Máté Gábor rendezésében láthatja a közönség pénteken a nagyszínpadon.

Az előadás nem a politikáról szól, nem Koreáról és nem is Magyarországról. Mindenhol és mindenkire érvényes, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat, egy francia újság „az emberi kapcsolatok fanyar kaleidoszkópjának” nevezte.

A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek a ironikus-humoros történet-töredékek leginkább olyanok, mint az egy témára írt novellák” – írja a darabról a szerző, aki a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató.

Joël Pommerat csak saját darabjait rendezi, munkamódszere alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. A két Korea újraegyesítését a párizsi Odéonban mutatták be 2013-ban.

A színházban két másik bemutató is látható a héten: Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant című darabját Székely Kriszta rendezésében mutatják be szerdán a Sufniban, az M/S Dömötör András rendezésében látható csütörtöktől a Kamrában.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata. Fotó: Kallos Bea)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top