+ Film

A zsenialitás határán is túl: elképesztő Candide-animációt találtunk

Nem tudjuk mi ez, nem tudjuk mióta van, hogy kik előtt kell konkrétan kalapokat emelgetni, de le vagyunk nyűgözve.

Beszivárgott hozzánk egy videó, ami még a YouTube-on sem nyilvános (pontosabban nem listázott tartalomról van szó, tehát nem kereshető).

Voltaire Candide vagy az optimizmus című 18. századi szatírájának átdolgozása rövidfilmre, ami a készülő „Candide kalandjai” című TV sorozat pilotfilmje is – áll a leírásban.

Garantálom, hogy tátva marad a szád:

https://www.youtube.com/watch?v=Li5aGMcZq0E#t=243

További információt nem sikerült megtudnunk a sorozatról, létezik azonban egy Facebook oldal, jópár lelkes lájkolóval. Az impresszumban a következőket találtuk:

copyrights POPFILM. Producers: Brigitta Iványi-Bitter, Károly Fehér. Director and Script: Nándor Bera, design: Zsuzsi Kreif, Olivér Hegyi, production manager: Dávid Rubesch, dramaturg: Rita Domonyi.

Létezik még egy weboldal is, ami jelenleg sajnos fejlesztés alatt áll. Nem tudjuk mi ez, nem tudjuk mióta van, hogy kik előtt kell konkrétan kalapokat emelgetni, de le vagyunk nyűgözve. A klasszikus irodalom populáris feldolgozása bizonyosan újabb szinte(ke)t ugrott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

0 Comments

  1. Bera Nándor szerint:

    Cső!

    Figya! Egy túlbuzgó kollegina felpakolta a netre a filmet, de most leszedettem vele, bocsi! Itt egy részlet:

    https://www.youtube.com/watch?v=1oKp01Sf5Lk

    Király, hogy minél többen látják, de ebben az évben megy szét animációs fesztiválokra, és nem szerencsés, ha párhuzamosan fenn van a neten, plusz egyéb jogi kötelezettségeink is vannak, ami miatt elvileg nem publikálhatjuk. A sorozat egyébként részenként készül, szándékaink szerint koherensebb és viccesebb lesz a pilotnál. De én már csak írom, úgyhogy a koncepcionálásba csak a partvonalról kiabálok bele. Ha akartok róla tudni, Iványi Britter Brigittát kell megkérdőjelezni, aki producer, illetve Gacs Rékát, aki a rendező. Illetőleg akiket még kiemelnék, a két fő látványtervező, Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér.

    Köszi!

    Bera Nándor, a film rendezője

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top