+ Film

Robert Redford kapja a Charlie Chaplin-életműdíjat

A 77 éves színész-rendező előtt olyanokat díjaztak, mint Barbra Streisand, Nicole Kidman, Martin Scorsese, Alfred Hitchcock vagy maga Charlie Chaplin.

Robert Redford Oscar-díjas hollywoodi filmsztár kapja idén a New York-i Lincoln Központ Filmtársaságának Charlie Chaplinről elnevezett életműdíját.

A 77 esztendős színész-rendező pályafutása előtt jövő áprilisban tisztelegnek kollégái és tisztelői egy nagyszabású gála keretében, amelyen a díjat is átnyújtják neki.

A New York-i Filmfesztivált is szervező Lincoln Központ Filmtársasága méltatásában azt írta:  „Redford olyan sokféle módon volt hatással a kulturális életre, hogy még számba venni is nehéz lenne”.

A korábbi Chaplin-díjasok között van Barbra Streisand és Nicole Kidman is. Az elismerést a filmművészet olyan jeles képviselőinek ítélték még oda, mint Martin Scorsese, Alfred Hitchcock és maga Charlie Chaplin, aki az első díjazott volt 1972-ben. Tavaly Rob Reiner rendező-producer-színész vehette át a díjat – emlékeztetett vasárnapi cikkében a BBC News.

Lesli Klainberg, a filmtársaság igazgatója hangsúlyozta, hogy miközben Redford mögött jelentős színészi pályafutás áll, „sokan az ő filmjein nőttünk fel a hatvanas évektől”, ő hozta létre a legnagyobb amerikai független filmes seregszemlét, a Sundance Filmfesztivált is.

Redford Minden odavan című 2013-as filmjét legutóbb a New York-i Filmfesztiválon is vetítették, a produkcióban nyújtott nagyszerű alakítását a cannes-i filmfesztiválon állva tapsolta meg a közönség.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top