+ Irodalom

Érjen rá szerda este!

zalán tibor , versek szódával

Irodalomról nemcsak karót nyelt módon lehet beszélgetni – a Versek szódával című sorozat ezt bizonyítja a talkshowk világát megidézve.

Második éve látja vendégül a Nemzeti Színház napjaink egyik legnépszerűbb irodalmi műsorát. A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség által közösen létrehozott Versek szódával a talkshowk stílusát megidézve oldott, pezsgő hangulatú környezetben faggatja az egyébként talán zárkózottabb, szemérmesebb alkatú írókat. A Versek szódával estsorozat fiatal házigazdája, Mikos Ákos a meghívott költők mellett társművészeket és barátokat megszólítva igyekszik a vendégekről minél teljesebb képet adni hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával. A költők mellett közismert dalszerzők és slammereket is fellépnek, hogy a közönség a líra szerteágazó és friss műfajaiba is betekintést nyerhessen. A sorozat professzora Tarján Tamás szellemes verselemzései mellé Papp Zsuzsanna grafológust is segítségül hívja, aki minden bizonnyal újabb árnyalatokkal színesíti a költőkről kialakult képet.

A nyitóest vendége október 15-én Zalán Tibor lesz. A József Attila-díjas író, költő, dramaturg legutóbbi két kötetét a Fáradt kadenciákat és a Holdfénytől megvakult kutyát elismerő kritika fogadta. 2013-ban jelent meg Papírváros című, öt kötetesre tervezett regényfolyamának harmadik része is, amelyet nyers erotikája miatt sokan vártak, mások inkább hangosan támadtak. Írói munkássága mellett számos folyóirat szerkesztője volt, így például 1985–1991 között a Kortárs folyóirat versrovatának volt vezetője, majd a Szivárvány, chicagói folyóirat budapesti társszerkesztője és az Iskolakultúra rovatvezetője, 2000–2001 között a Kelet főszerkesztője volt, emellett jó pár színház számára dramaturgként is dolgozott. Meghívott vendége egykori művésztársa Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész lesz.

Időpont:
2014. október 15. 19:30
Helyszín:
Kaszás Attila Terem
A belépőjegy ára: 1500 Ft

A 2014/15-ös évadra most kedvezményes áron 12.000 Ft helyett 9000 Ft-ért válható bérlet a Nemzet Színház jegyirodáiban. A bérleten kívül a Nemzeti Színház 30%-os kedvezményt biztosít az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára, a pedagógusoknak pedig 40%-ot.

A teljes évad névsora:
2014. október 15. – Zalán Tibor
2014. november 19. – Beck Zoltán
2014. december 17. – Szabó T. Anna
2015. január 21. – Pion István
2015. február 11. – Müller Péter Sziámi
2015. március 18. – Ladik Katalin
2015. április 29. – Vörös István
2015. május 20. – Iancu Laura

Az előadások kezdésének időpontja: 19:30
Helyszín: Nemzeti Színház, Kaszás Attila Terem
Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095

További információk itt és itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top