+ Ajánló

Sokan várnak a csodára – CAFe Budapest (videó)

cafe

Az Irodalmi vándorcirkusz a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál izgalmasnak ígérkező programsorozata. Van, aki lemaradt? Itt az alkalom a részleges pótlásra.

Tévedés azt gondolni, hogy a kortárs irodalomra csak egy egészen szűk réteg kíváncsi. Hogy csupán kevesen örülnek annak, hogy szép számban vannak sűrűn friss kötettel jelentkező alkotók. Bármennyire igaz is, hogy egyre kevesebb könyvet vesz a magyar, ha csak azt nézzük, évről évre hány tízezren látogatnak ki a Könyvfesztivál és a Könyvhét eseményeire, bízhatunk abban, még nincs minden veszve: „csupán” meg kell találni az új helyeket és helyzeteket.

Érdemes új szituációkat teremteni, melyek azok számára is lehetőséget hordoznak a kortárs irodalommal való találkozásra, akik bár nyitott, olvasó emberek, de nem feltétlenül érdeklik őket a hagyományos koreográfiájú irodalmi programok. Ilyen lehet a CAFe Budapest zenés irodalmi sorozata is, az Irodalmi vándorcirkusz, amely a hagyományos helyszínek (koncert- és kiállítótermek) helyett különleges helyekre szervezi programjait: az író-zenész párosok frekventált romkocsmában várják a közönséget. A kétszemélyes formációk csak részben alkalmiak: a művészek többsége – mint például Karafiáth Orsolya és Legát Tibor vagy Kemény István és Bárdos Deák Ágnes – dolgozott már együtt, de vannak, akik most rezonálnak először egymás művészetére – olvashatjuk a MÜPA honlapján (és rövidebb formában a programfüzetben).

Aki az eddigiekről lemaradt, az legfeljebb sajnálkozik, vagy feltúrja a videó-megosztókat, hátha akad valami kis maradék. És tényleg!
A szorgos megosztóknak köszönhetően – ha rossz minőségben is, de – belepillanthatunk az eddig lezajlott estek némelyikébe! Érdemes…

Rövid futam Víg Mihály és Keresztury Tibor estjéből:

Egy nappal korábban Háy János és Beck Zoltán:

A sorozat október 19-én zárul a Cafe Sátorban, de addig még sok van hátra!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top