+ Ajánló

Miért létezünk, és mit érzékelünk a világból?

kate

Közvetlenül a bécsi brut Wien-ben való fellépése után az új-zélandi származású Kate McIntosh az All Ears c. produkciójával a Jurányiban vendégszerepel!

Kate McIntosh kérdez és figyel. Varázslatos könnyedséggel, közvetlen hangvétellel irányítja az előadást és vezeti a nézőt. Az előadást át- meg átjárja a humor és a szeretet, így a kényelmetlenség legkisebb érzése nélkül élvezhetjük az együttlétet – az előadóval és a nézőtársainkkal.

Az előadás az egyén és közösség viszonyát járja körbe: kik vagyunk egyedül és hogyan vagyunk együtt, hogyan változhat egy kultúra, mit veszíthetünk az önállóságra való törekvés közben…


A színpad fekete táncszőnyeggel van leterítve, mint a legtöbb táncelőadásnál. Ennyi a hasonlóság a tánc műfajával, ezután minden más csak különbözik attól, amit megszoktunk. Az előadó már az első gesztusával nyilvánvalóvá teszi, hogy kíváncsi ránk, s a varázslat működik: mi is kíváncsiak vagyunk rá. Figyelünk egymásra, csupa fül vagyunk.

Az előadás egy laboratórium, egy hangfelvétel, egy akusztikus tapasztalat és egy fontos kérdés: hogyan létezünk, és mit érzékelünk a világból? Ha részese akarsz lenni ennek a színpadi valóságnak, amit Kate McIntoshsal együtt építhetsz fel vagy rombolhatsz le, akkor ez az este a te valóságod lesz.

– Nagy Zoltán, a Sín Kulturális Központ művészeti vezetője

***

Koncepció és előadó: Kate McIntosh

Dramaturg: Pascale Petralia, Tim Etchells

Hang: John Avery

Fény: Chris Copland

Technikai vezető: Simon Stenmans

Produkciós vezető: Ingrid Vranken

Producer: SPIN

Külön köszönet: ‘Now’ score, Tim Etchells jóvoltából

Koprodukciós partnerek: Pact Zollverein (D), Kaaitheater (B), Künstlerhaus Mousonturm (D), Les Spectacles Vivants – Centre Pompidou (F)

Támogatók: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Pianofabriek kunstenwerkplaats (B), Hebbel Am Ufer (HAU) (D)

A SPIN támogatója a 2013-2016 időszakra a BUDA Kunstencentrum.

Köszönet a művészeti tanácsokért: Gary Stevens, Simon Bayly, Palli Banine, Caroline Daish, David Helbich, Anna Rispoli

… és a segítségért: Anette De Wilde, Chloë De Vos, Sandra Oklobdzija, Pierre Willems, Bennert Vancottem, Ignaas Vancottem, Dries Bellinkx, PACT production team.

További információ: http://spinspin.be/proj.php?id=169&cat=14&title=ALL%20EARS

Támogató: SÍN Kulturális Központ, Open Latitudes 3.

Az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával.

JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház
Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 1.
E-mail: jegy@fugeprodukcio.hu
Tel.: +3670/777 2533
www.juranyihaz.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top