+ Ajánló

Halhatatlan szerelem – Müller Péter estje a New Yorkban

müller

Ezekről a titkainkról mostanáig nem beszélhettem. Most végre elmondhatom. …fölvillantom előző életének gyönyörűséges kudarcát is. (Müller Péter)

Visszatér a New York Művész Páholyba Müller Péter. A Halhatatlan szerelem című legújabb könyve kapcsán lesz ismét a Világ Legszebb Kávéházának vendége október 27-én, 19 órától. Az esten egy különleges barátra, hazánk egyik legismertebb, ikonikus színésznőjére, Tolnay Klárira emlékezik hazánk egyik legismertebb írója-, dramaturgja, forgatókönyvírója, előadója.

Müller Péter író legújabb, Halhatatlan szerelem című kötete kapcsán érkezik a New York Kávéházba, pont egy évvel tavalyi Férfiélet, női sors című estje után. A tavalyi programhoz hasonlóan ismét egy férfi és egy nő: Müller Péter és az est háziasszonya, Juhász Anna beszélget egy különleges barátságról, női és férfi szerepekről, szerelemről, hitről és spiritualitásról, és Tolnay Kláriról, akinek centenáriumát ünnepeljük 2014-ben.

A száz éve született, kétszeres Kossuth-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja jó barátja volt Müller Péternek. Ahogy ő írja,gondolatban sokszor van együtt vele. Barátja, szellemi társa és művésztársa is volt egy személyben.

A szerző így foglalja össze az izgalmas kötetet:

Ez a könyv egy nő önmagára ébredéséről szól. Barátom volt és lelki társam. Együtt kerestük sorsunk és lelkünk titkait. Ezekről a titkainkról mostanáig nem beszélhettem. Most végre elmondhatom. Elmesélem életét, közös szellemi élményeinket, és fölvillantom előző életének gyönyörűséges kudarcát is. Létünk nem a születéssel kezdődik, és nem a halállal ér véget. Minden lélek történetének van egy főmotívuma, mely átível több földi életen. Egy téma, ami csakis az övé, és ki kell bontania. A tiédnek is van, csak meg kell hallanod, mi az. Az övét úgy hívták: halhatatlan szerelem. Sokan ismerték őt. Amíg a földön élt, színésznő volt, a neve: Tolnay Klári. Összes előző művem gondolatainak összegzése ez a könyv. Más lelkébe való mélyebb belepillantás, egyben önmagam és az igazság felfedezése is.  Hálás vagyok látható és láthatatlan segítőimnek, hogy megírhattam.

Müller Péter könyvei minden kétséget kizáróan a legsikeresebb ezoterikus kötetek közé tartoznak: ezt jelzi a több százezer eladott példány. Spirituális célzatú művei mellett drámaíró tevékenysége is meghatározó. Pályáját 1955-ben rendezőasszisztensként kezdte, a Madách Színházban. Eredeti szakmáját tekintve dramaturg. Napjainkig művek sokaságát állította színpadra, a Madách Színházban 1965-től végzi ezt a munkát.

Müller Pétert állítása szerint 1956-ban egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja mégsem az írás, hanem a beszéd. Ebben hiszünk mi is a New York Művész Páholyban.

***

A New York Művész Páholy október 27-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

Kezdés: 19.00.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni anewyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top