+ Irodalom

Mi kell a boldog öregséghez?

Mi kell a boldog öregséghez? - Magvető

Az életünk egy adott pontján megváltozik a fontossági sorrend és képessé válunk az előítéletektől és önbecsapásoktól mentes létezésre – állítja a könyv szerkesztője.

Megjelent Boldizsár Ildikó új mesekönyve a Magvető Kiadónál. 

Mi kell a boldog öregséghez? Ezt a kérdést tette fel a Magvető kiadónál megjelent kötet szerkesztője, amikor gyűjteni kezdte az idős emberekről szóló meséket. Boldizsár Ildikó meggyőződése, hogy a mesék minden élethelyzetben és életkorban képesek új tapasztalatokkal gazdagítani bennünket, s ez fokozottan igaz az öregkor meséire. Ha az ember idejében elgondolja, milyennek szeretné látni magát élete utolsó harmadában, lehetőséget teremt arra, hogy ehhez az elképzeléshez igazítsa napjait. Az öregkorra ugyanis éppúgy fel kell készülni, mint a felnőtté válásra, vagy az anyaságra és az apaságra. A kötet meséi úgy segíthetik ezt a „felkészülést”, hogy a történetekben szereplő apókák és anyókák követendő példát nyújtanak a mindennapok átrendezésére, a világhoz való viszony megváltoztatására. A boldog öregek tényként fogadják el az idő múlását, és felismerik a benne rejlő lehetőségeket. Megváltozik a fontossági sorrend életükben, és képessé válnak az előítéletektől és önbecsapásoktól mentes létezésre. Ráadásul életörömöt és leleményességet is lehet tanulni tőlük, hiszen tapasztalataik rendezgetése, szintetizálása közben sok olyan dolgot fedeznek fel, amire a fiatalabbaknak még nincs látásuk. 

Mi kell a boldog öregséghez? - Magvető

Mesék-sorozat záró kötetét az idős embereken túl azoknak ajánlja a kiadó, akik boldog öregségre vágynak, és kíváncsiak rá, hogyan alakítható át az életük ennek érdekében. Akik szeretnének maguk körül minél több boldog öreget látni, hiszen a hozzátartozókon is múlik, hogy milyen minőségben éljük át az élet délutánját. 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. kakambuki szerint:

    Mi kell? Más sem kell az egész világból, Csak a pipa meg egy pohár bor…

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top