+ Film

Szex, szellemek, szülőföld, neked melyik?

filmhét

A mustrán az elmúlt 3 év filmtermésével, 332 benevezett alkotással ismerkedhet meg a szakma és a nagyközönség.

Hét elsőfilmes rendező nagyjátékfilmjét is láthatja majd a közönség a hétfőn kezdődő Magyar Filmhéten: a korábban már bemutatott Isteni műszak, Megdönteni Hajnal Tímeát, a Viharsarok és az Utóélet című munkák mellett Kerékgyártó Yvonne Free Entry című alkotása, Kincses Réka Szülőföld, szex és más kellemetlenségek, valamint Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjei is láthatók lesznek.

Kerékgyártó Yvonne Free Entry című alkotásában két barátnő titokban, pénz nélkül szökik be a Szigetre. A felszabadult kalandnak induló fesztiválozás egészen új fordulatot vesz, amikor a két tizenéves lány elveszti egymást az éjszakában. A film, amely elnyerte az újvidéki Cinema City fesztivál fődíját, október 13-án és 19-én lesz látható – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kincses Réka Szülőföld, szex és más kellemetlenségek című, október 18-án megtekinthető alkotásában egy Németországban élő magyar házaspár kapcsolatának titkaiba pillanthat be a néző.

Reisz Gábor, az idei CineFesten díjat nyert VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotását pedig október 17-én és 19-én játsszák. A film a frissen végzett egyetemista, Áron történetéről szól, akit elhagyott a barátnője, szülei tartják el és egy átmulatott éjszakán szülei egyhavi fizetését lisszaboni repülőjegyre „cserélte”.

Október 14-én és 16-án újra megnézheti a közönség Bodzsár Márk Isteni műszak című filmjét, amely abszurd humorral meséli el egy mentőápoló alászállását az éjszakába, október 16-án és 17-én pedig Zomborácz Virág Utóélet című munkáját vetítik, amely egy huszonéves, szorongó fiú, Mózes és váratlanul elhunyt apja szellemével való harcát dolgozza fel.

Császi Ádám Viharsarok című filmje október 18-án és 19-én kerül újra a vászonra, Herczeg Attila százezres hazai nézőszámot túllépő Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékát pedig szintén ezen a két napon lehet megtekinteni.

Az első Magyar Filmhetet október 13. és 19. között rendezik meg. A mustrán az elmúlt 3 év filmtermésével, 332 benevezett alkotással ismerkedhet meg a szakma és a nagyközönség a Cinema City MOM Park moziban. A teljes program a www.filmhet.hu oldalon található, a vetítésekre pedig október 9-étől elővételben már válthatóak jegyek 610 forintos áron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu honlapon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top