+ Film

A magyar rendező tökéletes egyensúlyt teremtett a zsűri szerint

A magyar rendező tökéletes egyensúlyt teremtett a zsűri szerint - Mundruczó

Újabb rangos elismerést kapott Mundruczó Kornél Cannes-ban is díjazott Fehér isten című filmje.

A Fehér Isten című alkotásáért kapta az elismerést Mundruczó Kornél az Európai és Mediterrán Filmek Fesztiválján. A zsűri indoklásában azt emelte ki, hogy filmjében a rendezőnek sikerült tökéletes egyensúlyt teremtenie egy fontos téma bemutatásakor, Mundruczó a zsűri rendezői díját nyerte a pirani filmfesztiválon. 

Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál legjobb filmnek járó díját az Omar című dráma kapta, Hani Abu Aszad palesztin rendező Oscar-jelölt alkotása. Az operatőri díjat az Ida című lengyel filmet fényképező Lukasz Zal és Ryszard Lenczewski kapta. Pawel Pawlikowski filmje idén a legjobb idegen nyelvű film Oscar-mezőnyében vetélytársa a Magyarország által a díjra nevezett Fehér Istennek.

A pirani mustra versenymezőnyében 14 film szerepelt. Bemutatták a versenyprogramban az Oscar-díjas A nagy szépség című filmet is Paolo Sorrentino rendezésében. Az október 1. és 5. között lezajlott seregszemlén dokumentumfilmeket is láthatott a közönség, emellett gyermek- és ifjúsági programokat és számos workshopot is szerveztek.

A cikk egy hirado.hu-s hír szerkesztett változata. 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top