+ Jegyzet

Jules Bianchi már nem magától lélegzik

Jules Bianchi

Méhes Károly írót, Forma1 szakértőt arra kértük, tájékoztassa olvasóinkat a Japán Nagydíjon Jules Bianchival történtekről.

Méhes Károly írót, Forma1 szakértőt arra kértük, tájékoztassa olvasóinkat a Japán Nagydíjon Jules Bianchival történtekről.

Húsz éve, Ayrton Senna 1994-es óta nem történt halálos baleset a F1-ben. Jules Bianchi suzukai baleste után csak remélni lehet, hogy a fiatal francia életben marad.

Az utóbbi években kiderült: a mai tervezők olyan erős karosszériát építenek, hogy gyakorlatilag minden ütközést kibír, erre volt példa Jarno Trulli és Robert Kubica balesete. Ám a legvédtelenebb a versenyző feje. Öt éve Felipe Massát találta el a fején egy leszakadó rugó úgy a Hungaroringen, hogy brazil kis híján belehalt.
Ma pedig a Japán Nagydíj 44. körében a Marussiával versenyző Jules Bianchi vesztette el az uralmát az esőben a gépe felett, és nekivágódott az előtte egy körrel korábban kicsúszott Adrian Sutil Sauberjét mentő traktornak. A Marussia oldalról vágódott neki a járműnek, és a hírek szerint a tarkóját és feje hátsó részét érte hatalma ütés. A FIA hivatalos jelentése szerint a sérülése súlyos, rendőri kísérettel, mentővel vitték kórházba, ahol azonnal megoperálták a CT-felvételek alapján. Édesapja maga jelezte, hogy a fia állapota kritikus – bár azóta az a hír ért ide a messzi Japánból, hogy magától képes lélegezni, ami jó jel. (Már nem magától lélegzik – a Szerk.)

Szintén a Forma-1 világához tartozik egy másik mai szomorú hír: a 208-szoros nagydíj-induló, Andrea De Cesaris 55 éves korában motoros baleset áldozata lett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top