+ Film

Újra kinyit a Kino mozi

A Karlovy Vary-i filmfesztiválon három díjat nyert film miatt nyit újra a 2012-ben bezárt mozi.

Az Index.hu cikke szerint a Szabadesés című film kedvéért nyit újra a Kino.

A film egy hete megy országszerte a mozikban, a bemutató óta 3782-en látták. Október 6-án, hétfőtől a budapesti Kino mozi is programszerűen a műsorára tűzi az idei Karlovy Vary-i filmfesztiválon három díjat nyert filmet. A Szabadesést a hónap utolsó napjáig mindennap 20 órától tekintheti meg a közönség. A jegyek a vetítésekre egységesen 1000 forintba kerülnek, a helyeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni.

Aki a Szabadesésre Budapesten vagy vidéken jegyet vált, mindjárt két alkotást tekinthet meg: Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje Pálfi alkotásának kísérőfilmjeként megy a mozikban.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. Ősszel további rangos fesztiválokon is felvonul a Szabadesés, az október 9-én kezdődő jubileumi 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelni fog, emellett meghívást kapott az október 8-án kezdődő 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is.

A Kino mozi 2012 decemberében zárt be, miután a tulajdonosok azt nyilatkozták, pénz hiányában nem tudják tovább üzemeltetni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top