+ Média

Kerényi a szabadságjogok helyett a népszaporulatot támogatja

A kultúrfelelős miniszterelnöki megbízott a melegpropaganda támogatásának helytelenségéről is beszélt az ELTE BTK-n.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott az ELTE bölcsészkarán vitázott a nemzeti kultúrpolitikáról, a közérdek vagy az egyéni szabadságjogok előbbrevalóságáról – írja a a hvg.hu.

Nemzeti kultúrpolitika? – Irányok és vitapontok címmel rendezett beszélgetést az ELTE BTK és a Political Capital. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Vári György újságíró vitáját Gyárfás Dorka moderálta.

Kerényi a vitán többek között azt fejtegette, hogy annak ellenére, hogy miniszterelnöki megbízott, ő még mindig azt mond, amit akar, mert neki nincs közhatalom a birtokában, ezért azt is mondja, amit gondol. Mint mondta, szerinte a közérdek mindenek felett áll, ezért fontosabb a népszaporulat támogatása, mint az egyéni szabadságjogok, közpénzből ezért a „melegpropaganda finanszírozása” helytelen.

Kerényi azt is elmondta, hogy szerinte az ő oldaluk, vagyis a jobboldal sokkal befogadóbb és toleránsabb, mint a másik oldal, ezért ők hozhatják el nemzeti konszenzust. Bár kijelentette, hogy a művészet támogatása független a politikától, azért elismerte, hogy „részrehajlás természetesen van, de ez természetes„.

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top