+ Performansz

Óriási flashmobot adott ajándékba a Fidesz

A zenei csúcspont elérésekor gördült le a Fidesz molinója, melyen a következő mondat állt: Sok szeretettel Erzsébetvárosnak és Hazánknak!

A flashmobot, mint rendezvényt, a FIDESZ VII. kerületi alapszervezete valósította meg a felújított Madách téren elismert fővárosi művészek közreműködésével. Így az utca embereivel, turistákkal, közreműködőkkel majdnem fél ezren hallgatták, játszották és énekelték Erkel Ferenc Bánk Bánjából a Hazám, hazám c. művét, Tóth András énekkari átiratában.

A különleges esemény helyszíne a gyönyörűen felújított Madách tér volt, ahol egyszer csak megjelent egy szmokingba öltözött szólóhegedűs. A Hazám, hazám kezdő soraiba lassan becsatlakozott az első-, s a második hegedűszólam 15 zenésze, a négy fős cselló és a három fős nagybőgő kar, majd őket követték a brácsások, a fa- és rézfúvósok és az üstdobosok. A tétel versszakának megismétlésekor a szimfonikus nagyzenekar mögé felsorakozott a hatvantagú kórus, s az aktivistákkal, szomszédos üzletek dolgozóival együtt közel másfélszázan adták elő Erkel felejthetetlen művét. A zenei csúcspont elérésekor gördült le a Fidesz molinója

Sok szeretettel Erzsébetvárosnak és Hazánknak!

felirattal.

A produkció óriási sikert aratott – írja az esemény Facebook oldala.

Képernyőfotó 2014-10-03 - 2.59.09 PM

Nagyon bánjuk, hogy lemaradtunk erről a figyelmes kis ajándékról, de az eseményt  szerencsére 10 kamera is rögzítette, szóval tessék:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top