+ Ajánló

Az év kedvenc söre és sörfőzdéje

A díj indoklása szerint a 2012-ben házi sörként indult Távoli Galaxis tavaly robbant be a köztudatba, és azóta is az egyik legszélesebb körben ünnepelt magyar India Pale Ale.

A Távoli Galaxist választották az Év kedvenc kézműves sörének, az Év sörfőzdéje díjjal pedig a zip’s brewhouse-t jutalmazták a csütörtökön Budapesten megtartott díjátadón.

A két elismerést a Főzdefeszt alapítói hozták létre 2011-ben a fesztivállal együtt. Az Év sörfőzdéje díj azt a sörfőzdét jutalmazza, amely abban az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát és új irányokat, utakat tudott mutatni az egész szcénának. Az Év kedvenc kézműves söre díjat pedig azért alapították, hogy a fogyasztó figyelmét felhívják a tényre: a magyar kézműves sörpiac legfontosabb szereplője éppen ő, aki eldönti, hogy a versengő sörök közül melyiket szereti a legjobban.

Az Év sörfőzdéje 2011-ben a Békésszentandrási Sörfőzde (ma már Szent András Sörfőzde), 2012-ben a Bors Sörfőzde, 2013-ban pedig a Legenda Sörfőzde volt. Az Év kedvenc kézműves sörfőzdéje díjat eddig olyan kedvencek kapták, mint a Grabanc, a Dupla Köleses, a Papap O,Hara és a Napalm.

A zip’s brewhouse az elmúlt években példát mutatott söreinek egyenletesen magas minősége révén és professzionális hozzáállásával, melynek látványos elismerése az áprilisban Kentucky-ban megnyert rangos nemzetközi díjuk, ezért a szakmai zsűri egyöntetűen döntött úgy, hogy a miskolci sörfőzdének adja a 2014-es Év sörfőzdéje díjat.

Mint hozzátették, a zip’s a sörfőzésen kívül sörfőző berendezéseket is gyárt, és ezen a téren nemzetközileg ismert szereplő; Szentpétervártól Miamiig telepít sörfőzdéket.

A díj indoklása szerint a 2012-ben házi sörként indult Távoli Galaxis tavaly robbant be a köztudatba, és azóta is az egyik legszélesebb körben ünnepelt magyar India Pale Ale.

A szervezők bejelentették: október 17. és 19. között megrendezik az első szegedi Főzdefesztet, majd a 2015-ös évadban több vidéki városban is megtartják a fesztivált.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top