+ Film

Akarod látni, hogyan készül az új Alkonyat-rész?

alkonyat

A rajongók is szerephez jutnak a legjobb rövidfilm kiválasztásában.

Nem a moziban folytatódik az Alkonyat-széria: a népszerű vámpír-vérfarkas történet rövidfilmekkel gazdagodik a Facebookon – ismertette a The Hollywood Reporter.

A kasszasikerré vált Alkonyat-filmeket gyártó Lionsgate, a filmeket ihlető könyvek szerzője, Stephenie Meyer és a Facebook megállapodást kötött arról, hogy a születő kisjátékfilmeket kizárólag a közösségi hálón mutatják be. A produkciók 2015-ben jelennek meg a platformon.

A rövidfilmek versengés keretében

készülnek, amely a The Storytellers – New Creative Voices of the Twilight Saga (Mesélők – az Alkonyat-saga új kreatív hangjai) címet kapta. A kezdeményezés fontos része, hogy egy több szakaszban lebonyolított válogatás során legalább öt filmrendezőnőt választanak ki a rövidfilmek megrendezésére.

A szelekcióban részt vevő filmkészítők „mentorai” között lesz Meyer, Kristen Stewart, Kate Winslet, Octavia Spencer, a Jégvarázs forgatókönyvírója, Jennifer Lee, valamint Catherine Hardwicke, az Alkonyat rendezője, Julie Bowen a Modern család-tévésorozatból és a Nők a Filmben (Women In Film) szervezet elnöke, Cathy Schulman is.

A rajongók is szerephez jutnak

a legjobb rövidfilm kiválasztásában. A győztes – egyelőre meg nem nevezett összegű – pénzjutalmat kap és lehetőségeket pályája előmozdítására. A rajongók egyébként a Facebookon és az alkotók munkáját elősegítő Tongal platformon követhetik figyelemmel a készülő rövidfilmek fejlesztését és produkciós munkáját.

A  rövidfilmes versengés illeszkedik a Facebook videostratégiájába. Három éve a Warner Bros. bocsátott útjára egy kísérleti programot, amelyben a Facebookon keresztül indított kölcsönző-szolgáltatást. A próbálkozás kudarcot vallott, de a közösségi portál továbbra is fontosnak tartja és erősíti a videós vonalat.

Meyer szerint az Alkonyat-verseny a sorozat szenvedélyes rajongóinak kreativitását is megmozgatja.

Minél mélyebben merültem a filmezés világába, annál fontosabbak lettek számomra a női hangok. Megtiszteltetés, hogy a Nők a Filmben szervezettel, a Lioensgate-tel és a Facebookkal  dolgozhatok együtt egy olyan projekten, ami arra hivatott, hogy minél több nőnek nyújtson lehetőséget alkotóereje megmutatására.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top