+ művészet & politika

A relatív többség szerint Navracsics alkalmas EU-biztosnak

navracsics

A válaszadók fele nem tudott a kérdésre válaszolni, ami „egyben jelzi is a magyar választók uniós politikától való távolságát”.

A magyar választópolgárok többsége hallott arról, hogy Navracsics Tibor lesz az Európai Bizottság magyar tagja, és relatív többségük alkalmasnak is gondolja a posztra – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A 18 évnél idősebb lakosság kétharmada hallott arról, hogy Navracsics Tibor lesz az Európai Bizottság magyar tagja, és várhatóan az oktatás és kultúra ügyéért fog felelni. A megkérdezettek 38 százaléka gondolja alkalmasnak Navracsicsot európai bizottsági tagnak, mindössze 14 százalék gondolja azt, hogy inkább alkalmatlan – olvasható a felmérésben.

A válaszadók fele nem tudott a kérdésre válaszolni, ami – mint írták – „egyben jelzi is a magyar választók uniós politikától való távolságát”. A Fidesz-szavazók 60 százaléka gondolja alkalmasnak Navracsicsot, de az ellenzéki pártok szavazóinak relatív többsége is inkább alkalmasnak tartja. Egyedül a Demokratikus Koalíció szavazói megosztottak a kérdésben (26-26 százalék) – olvasható a felmérésben.

A közvélemény-kutatást szeptember 26. és 30. között ezer ember telefonos megkérdezésével, nemre, korra és településtípusra országosan reprezentatív mintán végezte a Nézőpont Intézet. Az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága szerda este hallgatja meg Navracsics Tibort.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top