+ Színház

Alföldi Róbertet a legtekintélyesebb osztrák színházi díjra jelölték

alföldi

A Nestroy-díj különös jelentőségét komoly szakmai háttere adja: több mint háromszáz színházi szakemberből álló zsűri választja ki a kitüntetettet.

A legjobb osztrák állami színházi előadás kategóriában Nestroy-díj jelölést kapott az Alföldi Róbert rendezte Anyám, Kleopátra (Meine Mutter, Kleopatra) című előadás.

A St. Pölten-i Landestheater Niederösterreich színházban 2014 márciusában bemutatott produkció Bartis Attila Nyugalom című regényének színházi adaptációja, amelynek főszerepében Julia von Sellt láthatta a közönség. Ausztria legtekintélyesebb színházi szakmai elismerését, amelyet 2000 óta 12 különböző kategóriában osztanak ki, Johann Nepomuk Nestroy osztrák drámaíróról és színészről nevezték el, aki 1811 és 1862 között élt és alkotott.

Az adott kategóriában az előadás rendezője kapja a jelölést, illetve a díjat. A Nestroy-díj különös jelentőségét komoly szakmai háttere adja: a színikritikusokból álló előzsűri kategóriánként három-három előadást vagy alkotót nominál, s közülük a több mint háromszáz színészből, rendezőből, dramaturgból, színházi szakemberből álló úgynevezett Akadémia választja ki a kitüntetettet. A díj nyerteseinek elismerését idén november 14-én, a Wiener Stadthalléban, egy gálaműsor keretében adják át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top