+ Ajánló

Újra nyit a legendás Japán kávéház!

Újra nyit a legendás Japán Kávéház! - kávé

A kávézás világnapja alkalmából. Budapesten az előző századfordulóra tehető az aranykor, a főváros a „kávéházak városa” titulust 550 regisztrált kávéházának köszönhette. Itt fogyasztotta feketéjét többek között József Attila, Rejtő Jenő és Szinnyei Merse Pál is.

Ingyenes városi sétákon ismerkedhetnek meg az érdeklődők ősszel a múlt századforduló Budapestjének kávéházaival, sorra járva az olyan legendás kávéházakat, mint a Zrínyi, az Orczy vagy a Fészek klub.

Az első nyilvános séta a kávé világnapján, szeptember 29-én indul, amikor újra nyitja átmenetileg az egykoron nagyhírű Japán kávéházat (ma Írók boltja) a Douwe Egbert Omnia, és egy hatalmas, a Hello Wood designerei által készített csészével is várják az érdeklődőket az Erzsébet téren. A kávécserje terméséből készülő frissítő ital a 11. században kezdte meg hódító útját, az első európai kávéházak az 1600-as években nyíltak. Budapesten az előző századfordulóra tehető az aranykor, a főváros a „kávéházak városa” titulust 550 regisztrált kávéházának köszönhette. Ennek az időszaknak egyik legendás intézménye a Japán Kávéház, amelynek törzsvendége volt József Attila, Rejtő Jenő és Szinyei Merse Pál is.

Újra nyit a legendás Japán Kávéház!

A közvélekedéssel ellentétben nem a nagy kávés nemzetek fogyasztják a legtöbb forró frissítőt, hanem az észak-európaiak. A finnek fejenként évi 12 kilogrammal vezetik a listát, a norvégok majdnem 10, az izlandiak 9 kilogrammal férnek fel a dobogóra. Magyarországon fejenként körülbelül három kilogramm kávét iszunk évente, a legtöbbet decemberben. Valódi pörkölt kávéból átlagosan mintegy 140 millió csésze fogy hazánkban havonta – derül ki a szervezők közleményéből. A Hosszúlépés. Járunk? ez alkalomból rendhagyó túrát szervez Budapest, a kávéváros címmel.

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top