+ Zene

Lenyűgöző kísérlettel Guiness-rekord dőlt a Kutatók éjszakáján

Lenyűgöző kísérlettel Guiness-rekord dőlt a Kutatók éjszakáján

A kísérlet érdekessége volt, hogy abba élő közvetítéssel több vidéki város is bekapcsolódott, akik így együtt állították fel a rekordot a többezres budapesti tömeggel.

Egyedülálló óriászenekar vezette fel a Punnany Massif koncertjét pénteken a Budapest Parkban a Kutatók éjszakája alkalmából: négyezer fős nagyközönség PVC csövekkel játszotta el Beethoven IX. Szimfóniájának Örömódáját, amivel beírták magukat a Guinness-rekordok könyvébe.

 Az Ericsson Magyarország a Kutatók éjszakájának egyik legnagyobb vállalati partnereként idén is számos érdekes programmal várta az érdeklődőket. A csúcspontot a Budapest Park záró bulijának Punnany Massif koncertjét megelőző négyezres rajongótáborból álló Guinness-rekord felállítása jelentette. A rekord egy fizikai kísérlet volt, amelyben a közönség PVC csövek segítségével óriászenekart alkotva, játszotta el az Örömódát. A rekordkísérlet alapötlete az Ericsson-díjas Nagy Anett, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium fizika szakos tanárától származik. A kísérlet érdekessége volt, hogy abba élő közvetítéssel több vidéki város is bekapcsolódott, akik együtt is zenéltek a sokezres budapesti tömeggel. Az Ericsson, az infókommunikációs iparág egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójaként évek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos tárgyak, a matematika és a fizika népszerűsítésére. A cél, hogy az amúgy sokaknak fejtörést okozó tárgyak izgalmas, érdekes, játékos oldalával is megismertesse a fiatalokat. Ezért is döntött úgy a cég, hogy idén több ezer fiatal társaságban hajtják végre ezt a világcsúcsot, és ezért volt fontos, hogy a rekordot Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár jelenlétével hitelesítette,
A szöveg egy hirado.hu-s cikk szerkesztett változata.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top