+ Képzőművészet

Fuss művészetet! Megmutatjuk, hogyan kell

fuss

Miközben maratoni konferenciát tartunk odabent, azt akartuk, hogy ez kívül is legyen érzékelhető.

Száznegyvennégy kört futott egy amszterdami múzeum körül két másik performanszművésszel együtt Shia LaBeouf, aki filmjei mellett az utóbbi időben különös megnyilvánulásaival is a reflektorfénybe került.

A 28 éves amerikai színész, akit legközelebb Brad Pitt-tel a Harag című, októberben debütáló háborús drámában láthat a közönség, a Stedelijk Múzeum körül rótta a köröket lila futónadrágban és zöld trikóban, és amíg tartott a performansz, nem állt szóba az újságírókkal – ismertette csütörtökön a BBC News.

A múzeum programjainak kurátora,

Hendrik Folkerts elmondta: a különleges „előadás” tükörképe akart lenni a múzeumban folyó 12 órás konferenciának. A tanácskozáson 600 művész és filozófus gyűlt össze, hogy arról tanácskozzon, hogyan érzékeli a világot a nyolcvanas években született és közösségi médiával felnőtt generáció.

„Miközben maratoni konferenciát tartunk odabent, azt akartuk, hogy ez kívül is legyen érzékelhető. És ezt senki sem tudná jobban megcsinálni, mint Shia és a másik két művész ezzel a performansszal” – fogalmazott a kurátor.

A Transformers-sztár

idén már részt vett egy amerikai művészeti performanszban: egy szobában ült, papírzacskóval a fején, és így fogadta a látogatókat. A Berlinalén pedig A nimfomániás bemutatójára érkezve mutatkozott a vörös szőnyegen fején zacskóval, amire azt írta: „Nem vagyok híres többé”.

A közelmúltban ittas állapotban okozott botrányt egy New York-i Kabaré-előadáson, az ügyben bírósági eljárás indult ellene, amelyben elismerte vétkességét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top